Galibiyet yetmedi: El ele veda

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Meksika, Suudi Arabistan'ı 2-1 yendi. Bu neticeyle birlikte her iki takım da turnuvaya veda etti.

SPOR 01.12.2022, 00:50 01.12.2022, 17:16
Galibiyet yetmedi: El ele veda

Maçın ilk devresinde Meksika, daha baskılı ve etkili bir oyun ortaya koydu. Meksika, en net gol pozisyonunu üçüncü dakikada yakaladı. Lozano'nun ara pasıyla defansın arkasına doğru yönelen Vega'nın ceza alanına girerken gerçekleştirdiği vuruşta top file bekçisi Al Owais'ten geri döndü.

Kalan dakikalarda Pineda ile iki defa daha gole çok yaklaşan Meksika, birinde Al Owais'i, diğerinde ise defansı geçemedi. Suudi Arabistan ise ilk yarıda rakip kalede tehlike yaratmayı başaramadı.

İki takım da veda etti

Meksika, 47'inci dakikada öne geçti. Chavez'in sol taraftan kullandığı korner atışında Montes'in dokunduğu meşin yuvarlağı altıpasın içinde tamamlayan Martin, topu ağlarla buluşturdu: 0-1

52'inci dakikada Meksika, farkı ikiye yükseltti. Chavez, kaleyi karşıdan gören bir noktada uzaktan kullandığı serbest atışta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.

Meksika, kalan dakikalarda Suudi Arabistan kalesini ablukaya alsa da ağları havalandıramadı. 

90+5'inci dakikada Suudi Arabistan, Al Dawsari'nin golüyle farkı bire indirdi: 1-2

Meksika, maçın 2-1'lik skorla kazanmasına karşın grubu dört puan ve averajla üçüncü sırada tamamladı ve Dünya Kupası'na veda etti.

Grup karşılaşmaları sonunda hanesine üç puan yazdırabilen Suudi Arabistan ise sonuncu oldu ve turnuvadan elendi.

Yorumlar (0)