Fransa mağlubiyetle turladı

2022 Dünya Kupası'nda Tunus, Fransa'yı 1-0 mağlup etmesine rağmen grubu üçüncü sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

SPOR 30.11.2022, 20:55 01.12.2022, 17:52
Fransa mağlubiyetle turladı

Gruptan çıkabilmek için mutlak galibiyet arayan Tunus, son 16'yı garantileyen Fransa karşısında atak bir oyun ortaya koydu.

8'inci dakikada Ghandri'nin attığı gol, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. 

32'inci dakikada Khazri'nin ceza sahası dışından şutunda, file bekçisi Mandanda'dan dönen meşin yuvarlağı defans uzaklaştırdı.

İlk devre golsüz eşitlikle geçildi.

Tunus galibiyetle veda etti

52'inci dakikada Fofana ile ceza sahası sol çaprazında girdiği ikili mücadelede meşin yuvarlağı kapan Laidouni'nin vuruşunda top üstten dışarı gitti.

Tunus baskısının neticesini 58'inci dakikada aldı. Laidouni'nin pasıyla meşin yuvarlakla ceza sahasına giren Khazri, Varane'ı geçtikten sonra yerden vuruşla topu Mandanda'nın yanından filelere gönderdi: 1-0

90'ıncı dakikada Muani'nin ceza sahasının önünden çektiği şutta, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

90+2'inci dakikada Talbi'nin kafayla uzaklaştırmaya çabaladığı meşin yuvarlağı Griezmann filelere gönderdi fakat VAR incelemesinin akabinde ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

Maçın son 30 dakikasında rakip kaleyi ablukaya alan Fransa'nın beraberlik gayretleri netice vermedi ve Tunus sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılan taraf oldu.

Mandanda rekor kırdı

Grupta altı puana sahip Avustralya ve Fransa, son 16'ya adını yazdırdı. Dört puanlı Tunus ve bir puana sahip Danimarka ise turnuvaya veda etti.

Mandanda, 37 yaş 247 gün ile Fransa formasını giyen en yaşlı oyuncu oldu.

Yorumlar (0)