Arjantin hata yapmadı

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Arjantin, Polonya'yı 2-0 yendi ve grup lideri olarak son 16'ya adını yazdırdı. Arjantin son 16'da Avustralya ile eşleşti. Grupta bir üst tura çıkan ikinci takım ise Polonya oldu.

SPOR 01.12.2022, 00:28 01.12.2022, 17:52
Arjantin hata yapmadı

Stadyum 974'te oynanan karşılaşmanın ilk devresinde meşin yuvarlağın kontrolü Arjantin'deydi. Messi ve takım arkadaşları hızlı paslarla rakip ceza alanında boşluklar bulmaya çalıştı. Polonya ise rakibini kendi yarı alanında karşılamayı tercih etti. Arjantin'in baskısı da Polonya'nın yarı alanından çıkmasını bir hayli zorlaştırdı. Polonya'nın yıldızı Lewandowski, Arjantin yarı alanında adeta yalnız kaldı. Arjantinli futbolcular, ikili ve üçlü sıkıştırmalarla ilk 45 dakikada Lewandowski'yi etkisiz bıraktı.

Messi penaltı kaçırdı

36'ıncı dakikada defans arkasına sarkan Messi'nin şutunda meşin yuvarlak kaleci Szczesny'den geri döndü. Pozisyonun devamında Messi ve Szczesny arasındaki hava topu mücadelesinde maçın hakem VAR'dan gelen uyarının ardından kenara gelip pozisyonu seyretti ve penaltı noktasını işaret etti. 39'uncu dakikada penaltı atışını kullanan Messi, Szczesny'yi geçemedi. Szczesny soluna uzanarak Messi'nin penaltısında meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

İlk devre golsüz beraberlikle geçildi. 

Goller ikinci devrede geldi

İkinci devreye hızlı bir başlangıç yapan Arjantin aradığı golü ilk dakikada buldu. Sağ taraftan gelişen atakta Molina'nın penaltı noktasına doğru yerden gönderdiği meşin yuvarlağa Mac Allister gelişine vurdu ve top filelerle buluştu: 0-1

Oyunun tek hakimi olan Arjantin 67'inci dakikada farkı ikiye çıkardı. Fernandez pasıyla Alvarez ceza alanına girdi, sol çaprazdan yaptığı vuruşla ağları havalandırdı: 0-2

Polonya kalan bölümde de gol pozisyonu yakalayamadı. Maç 2-0'lık skorla sona erdi.

Yorumlar (0)