Powell: Faiz artışı yavaşlayabilir

Fed (ABD Merkez Bankası) Başkanı Powell, enflasyonla mücadelenin uzun bir müddet daha süreceğini kaydederek, "Enflasyonu düşürmeye yetecek kadar sıkılaşma seviyesine yaklaşırken faiz artış hızını biraz daha yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızını yavaşlatmamızın vakti aralık ayındaki toplantıda gelebilir.” dedi.

EKONOMİ 01.12.2022, 01:31 01.12.2022, 17:52
Powell: Faiz artışı yavaşlayabilir

Jerome Powell, 'Ekonomik Görünüm, İş Gücü Piyasası ve Enflasyon' başlıklı toplantıda açıklamalarda bulundu.

Para politikasında aşırı sıkılaştırma istemediklerinin altını çizen Powell, "Fakat enflasyon hususunda daha çok yolumuz var. Geçmişteki deneyimler, para politikasını çok erken yumuşatmamak gerektiği hususunda bizleri uyarıyor ve biz de enflasyonu istenen düzeye düşürene değin yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Ekonomiye dair bazı verilerin enflasyonun 2023'te yavaşlayacağını gösterdiğini aktaran Powell, "Yine de fiyat istikrarını yeniden sağlayabilmek için çok uzun bir yolumuz var. Daha yavaş büyüme ve sıkı para politikasına karşın, enflasyonun yavaşladığına ilişkin somut bir ilerleme görmüş değiliz." diye konuştu.

Bu ayki toplantıyı işaret etti

Faiz artırım hızının ise yavaşlayabileceğini kaydeden Powell, "Enflasyonu düşürmeye yetecek kadar sıkılaşma seviyesine yaklaşırken faiz artış hızını biraz daha yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızını yavaşlatmamızın vakti aralık ayındaki toplantıda gelebilir." sözlerini sarf etti.

Fed Başkanı, "Enflasyonu kontrol edebilmek adına faizi ne kadar daha artırmamız gerekeceği ve para politikasını ne kadar daha sınırlayıcı şekilde tutacağımız, faiz artırım hususundaki yavaşlamaya dair zamanlamadan daha önemli." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)