Galatasaray transferi açıkladı: İşte maliyeti

Galatasaray, Fransız oyuncu Dubois'yı renklerine bağladığını açıkladı. Olimpik Lyon'a 2,5 milyon avro bonservis ücreti, futbolcuya ise yıllık 1,8 milyon avro ödenecek.

SPOR 21.07.2022, 22:24 22.07.2022, 16:54
Galatasaray transferi açıkladı: İşte maliyeti

Galatasaray Spor Kulübü, Fransız oyuncu Leo Dubois'yı renklerine bağladığını bildirdi.

Üç senelik sözleşme imzalandı

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Profesyonel oyuncu Dubois ve kulübü Olimpik Lyon ile futbolcunun transferi hususunda anlaşma sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Bahse konu açıklamada, Olimpik Lyon'a 2,5 milyon avro bonservis ücreti ödeneceği kaydedildi.

Üç senelik sözleşme imzalanan Dubois'ya ise her bir sezon için net 1,8 milyon avro ödeneceği belirtildi.
 

Dubois: Daha evvel böyle bir şey görmedim

Galatasaray'ın renklerine bağladığı Fransız oyuncu Dubois, sarı-kırmızılılarda şampiyonluklara ulaşmak için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade etti. 

Fransa takımlarından Olimpik Lyon'dan transfer edilen 27 yaşındaki tecrübeli sağ bek, Nef Stadyumu'nda yapılan imza töreninin akabinde kulüp televizyonuna açıklamalar yaptı.

Galatasaray'a transfer olmaktan ötürü duyduğu mutluluğu ifade eden Dubois, "Çok büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum ve gururluyum. Çok tutkulu bir karşılama yapıldı. Ben de kupalar kazanmak için çok tutkulu bir şekilde elimden gelenin en iyisini yapacağım. Galatasaray taraftarı beni çok etkiledi. Daha evvel böyle bir şey görmedim. Onları statta görmek ve onların desteğini hissetmek için çok sabırsızlanıyorum. Amacımız ligi en üst sırada bitirip şampiyon olmak ve ardından Avrupa'da mücadeleye devam etmek. İlk maça çıkmayı ve taraftarlarımızın önünde oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum." sözlerini sarf etti. 

Leo Dubois kimdir?

Dubois, 14 Eylül 1994 tarihinde Fransa'da dünyaya gözlerini açtı. 27 yaşında olan futbolcunun boyu ise 1 metre 78 santimetredir. Nantes ve Olimpik Lyon takımlarında forma giydi. Sağ bek mevkisinde oynayan Dubois, Olimpik Lyon'da kaptanlık görevini icra etti. Lyon formasıyla 101 maça çıkan futbolcu, 3 de gol kaydetti. Fransa Milli Takımı'nda çeşitli kategorilerde 15 karşılaşmaya çıktı. 20 Temmuz 2022'de Galatasaray'a transfer oldu. 

Yorumlar (0)