Galatasaray'dan çağrı: Yabancı bir heyet, bütün maçları incelesin

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçındaki tartışmalı pozisyonlar, Türk spor kamuoyunun gündemine oturdu. Söz konusu tartışmalarla ilgili bir yazı paylaşan Galatasaray, "Öncelikli olarak ligde ilk 5 sırada yer alan takımların sezon başından bu yana yaptıkları bütün maçlar, yabancı hakemlerin bulunduğu bir heyet tarafından incelensin. Bu mücadelede yan yana olalım. Düşman değil, rakibiz." açıklamasında bulundu.

SPOR 04.02.2023, 00:39 05.02.2023, 14:13 Hakan Öksüz
Galatasaray'dan çağrı: Yabancı bir heyet, bütün maçları incelesin

Spor Toto Süper Lig'de perşembe günü oynanan 1-1'lik eşitlikle sona eren tartışmalı Adana Demirspor-Fenerbahçe maçına hakem kararları damga vurdu. Maçın hakemi Ali Palabıyık, Fenerbahçe camiasının tepkisini üzerine çekti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçın ardından hakemin yanına giderek verilmeyen faul pozisyonuna itiraz edince kırmızı kart gördü. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Türk hakemlik müessesesi iflas etti. Biz yönetimdeyken Ali Palabıyık bir daha stadımıza giremez." dedi.

"Düşman değil, rakibiz" 

En yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde 51 puanla zirvede yer alan Galatasaray'dan söz konusu tartışmalar hakkında bir açıklama geldi. Kulübün internet sitesinden yapılan paylaşımda yer alan "Düşman değil, rakibiz." ifadesi dikkat çekti. Söz konusu çağrıda, sezon başında gündeme getirilen bir çözüm önerisinin bütün spor kamuoyuyla yeniden paylaşılmasına karar verildiği bildirildi.

"Uluslararası bir heye pozisyonları incelesin"

Galatasaray Kulübü tarafından yapılan çağrıda, "Öncelikli olarak ligde ilk 5 sırada yer alan takımların sezon başından bu yana yaptıkları bütün maçlar incelensin. Uluslararası camiada itibar sahibi yabancı hakemlerin yer aldığı bir heyet, bu maçlardaki tartışmalı pozisyonları değerlendirsin. Böylece futbolseverler, yanlış değerlendirdikleri pozisyonları görecek ve kurallar hakkında doğru bilgiler edinecektir." denildi.

"Zaman zaman objektif bakış açımızı kaybedebiliyoruz"

Kulüplere gösterilen sevgi nedeniyle herkesin zaman zaman objektif bakış açısından sapabildiği kaydedilen yazıda, "Bu sebeple oluşan gerginlikleri köpürtmek ve düşmanlık yaymak, futbolumuzun marka değerine katkı sağlamıyor. Ezeli rakiplerimiz ve ebedi dostlarımızı bu mücadelede yan yana olmaya davet ediyoruz. Adaleti hep beraber sağlayalım, kutuplaşmanın önüne geçelim." ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)