Ali Koç: Türk hakemlik müessesesi iflas etti

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere konuşan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Türk hakemlik müessesesi iflas etti. Bence TFF de farklı düşünmüyor. En azından VAR hakemi yabancı olmalı. Türk hakemleriyle bu iş yürümeyecek. Detaylı açıklamayı yüksek divan kurulu toplantısında yapacağız." dedi.

SPOR 03.02.2023, 22:35 05.02.2023, 14:14 Hakan Öksüz
Ali Koç: Türk hakemlik müessesesi iflas etti

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Riva'daki Türkiye Futbol Federasyonu tesisinde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştü. Bazı yönetim kurulu üyeleri de görüşmede Ali Koç'a eşlik etti. Yaklaşık 1.5 saat devam eden görüşmenin ardından tesis çıkışındaki gazetecilere konuşan Koç, "Aslında buradan çıkışta bir şey dememeyi planlıyordum ama sizi görünce konuşayım dedim." ifadelerini kullandı.

"Yüksek divan kurulu toplantısında detaylı açıklayacağız"

Yarın (cumartesi) günü yüksek divan kurulu toplantısının yapılacağını hatırlatan Ali Koç, "Orada ayrıntılı açıklamalarda bulunacağız. Dün gece yaşanan olaylar bağlamında (Adana Demirspor-Fenerbahçe maçı) bu görüşmeyi gerçekleştirdik. Rahatsızlık duyduğumuz konuları anlattık. Daha önceki Sivasspor-Galatasaray ve dün akşam oynanan Adana Demirspor-Fenerbahçe karşılaşmalarında yaşanan olaylar bir şeyi ortaya koyuyor. Türk hakemlik müessesesi iflas etti. Bence TFF de farklı düşünmüyor. Her şey apaçık ortada." diye konuştu.

"En azından VAR hakemi yabancı olmalı"

Yabancı hakemlerin lig maçlarında görevlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Koç, "Başta buna en çok karşı çıkanlardandık. Şimdi görüyoruz ki Türk hakemleriyle bu iş yürümeyecek. Federasyonumuz, 'en azından VAR hakemi yabancı olsun.' şeklindeki talebimizi değerlendirdi. VAR hakeminin illa stadyumda olması gerekmez. Bunu da araştırdılar ancak yaptıkları temaslardan sonuç çıkmadı. VAR hakemliği, Türk futbolunun adil yönetimi için çok önemli." dedi.

"Suudi Arabistan ve Yunanistan yapıyorsa biz de yaparız"

Ali Palabıyık'ın daha önce yönettiği birçok şaibeli maçın bulunduğunu kaydeden Ali Koç, "Ali Palabıyık hakkında da konuşayım. Biz yönetimdeyken bir daha stadımıza adım atamaz. Eski MHK, giderayak bu bombayı bıraktı. Yeni MHK'nın bu sorunları çözmesini temenni ediyorum. Hakemler, hafızalardan silinmeyecek fahiş hatalar yapıyor. Bu hatalar nedense hep bir takımın lehine işliyor. VAR hakemi Koray Gençerler de daha önce iki Konyaspor maçında şaibeli kararlar vermişti. Federasyon iyi niyetli şekilde çalışıyor ama biraz daha ısrar edilmeli. Suudi Arabistan ve Yunanistan yabancı hakem getirebiliyor. Bunu biz de yapabiliriz." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (0)