Jesus'tan hakem kararlarına tepki: Böylesini görmemiştim

Dün akşam oynanan lig maçında Adana Demirspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın 6 puan gerisine düştü. Hakem Ali Palabıyık'ın kararları, geceye damga vurdu. Kulüp televizyonuna konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus, "Yıllardır futbolun içindeyim. Daha önce bir takımın herhangi bir maçta bu kadar haksızlığa uğradığına şahit olmadım." dedi.

SPOR 03.02.2023, 18:29 Hakan Öksüz
Jesus'tan hakem kararlarına tepki: Böylesini görmemiştim

Spor Toto Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Fenerbahçe, 22'nci hafta maçında dün deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaştı. Karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlanan karşılaşmaya hakem Ali Palabıyık'ın kararları damga vurdu. 

Fenerbahçe camiası, maçın ardından hakemi eleştiren paylaşımlarda bulundu. Son düdüğün çalmasıyla hakem Ali Palabıyık'ın yanına giderek itirazda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus, kırmızı kart gördü.

"İki penaltımız verilmedi"

Adana Demirspor maçına ilişkin kulüp televizyonuna röportaj veren tecrübeli teknik adam Jesus, "Hakemin kararları kesinlikle adaletsizdi. İki penaltımız verilmedi. VAR'ın o pozisyonlarda devreye girerek hakeme yardımcı olması gerekirdi. Bu durumdan yara aldık. Performansımız çok iyiydi, hakem yönetimi de normal olsa 3 puanı alırdık. Biz özgüvenli şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her şeyin adil olması durumunda yeniden zirveyi alırız." dedi.

"Kariyerimde böyle bir şeyle karşılaşmadım"

Karşılaşmanın son düdüğünün ardından kırmızı kart gördüğünü hatırlatan deneyimli çalıştırıcı, "Türkiye'ye ayak bastığımdan beri hakemlerle ilgili konuşmaktan kaçındım. Son maçta yaşananlar fazlaydı, buna itiraz edilmesi gerekiyordu. Yıllardır futbolun içindeyim. Daha önce bir takımın herhangi bir maçta bu kadar haksızlığa uğradığına şahit olmadım. Karşılaşmanın ardından bunu hakeme terbiyeli bir şekilde anlatmaya çalıştım. Son dakikada bize vermediği serbest vuruş pozisyonundan bahsettim. İlk niyetim, oyuncularımı hakemin yanından uzaklaştırmaktı. Kendisine kötü bir söz söylemedim ama kırmızı kart gördüm. Bunun sebebini bilmiyorum." ifadelerini kullandı. 

"Galatasaray'ı geçebiliriz"

Adana Demirspor maçında yaşanan olayların Fenerbahçe'yi daha çok birleştireceğini söyleyen Jesus, "Galatasaray bizden 6 puan önde ama ligin bitmesine çok var. Çekişmeli bir ligde oynuyoruz, herkes puan yitirebiliyor. Yeniden zirveye çıkabileceğimizi düşünüyoruz. Dünkü karşılaşmanın ardından daha da birlik olduk. Puan farkını kapatarak zirveye çıkmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)