Fenerbahçe, Finlandiya'da 7 gollü maçla turladı

Fenerbahçe, İstanbul'da tek golle geçtiği Finlandiya ekibi Helsinki'yi deplasmanda çok rahat yendi. Sarı-lacivertliler, Valencia'nın hat-trick yaptığı müsabakayı 5-2 kazanarak UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

SPOR 26.08.2021, 21:06 28.08.2021, 10:20
Fenerbahçe, Finlandiya'da 7 gollü maçla turladı

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile Helsinki kozlarını paylaştı. Bolt Arena’da oynanan maçı sarı-lacivertliler 5-2 kazanmasını bildi.

Valencia hat-trick yaptı

İstanbul’da elde edilen 1-0’lık galibiyetin avantajıyla deplasmana giden temsilcimiz, 11. dakikada Valencia ile öne geçti. Bu golden birkaç dakika sonra Ekvadorlu forvet, çok şık bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

Helsinki, 27'inci Roope Riski ile farkı 1'e indirdi. Ancak sarı-lacivertliler, 57'inci dakikada Valencia ile bir gol daha buldu.

Maçta dakikalar 88'i gösterdiğinde Helsinki’nin golü geldi. Sol kanattan yapılan ortada savunmadaki dengesi kaybolan temsilcimiz, Riski’nin şutuna engel olamadı: 3-2.

Vitor Pereira, karşılaşmanın son yarım saatinde genç oyuncular Arda Güler, Muhammed Gümüşkaya ve Fatih Yiğit Şanlitürk’e forma şansı verdi.

Genç futbolcudan gol

Duraklama anlarında ise genç Yiğit sahneye çıktı. Ceza sahasında meşin yuvarlağı kontrol edip köşeye gönderen genç oyuncu, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi golünü atma mutluluğu yaşadı: 4-2.

Maçın skorunu ise Helsinki’den Peltola tayin etti. Genç oyuncu, sol kanattan gelen ortaya ters vuruş yaparak topu kendi ağlarına gönderdi: 5-2.

Fenerbahçe bu skorla UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

























Yorumlar (0)