Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kaç transfer yapacaklarını açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, HJK Helsinki karşılaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve 4 transfer daha yapacaklarını açıkladı.

SPOR 20.08.2021, 11:15 21.08.2021, 10:38
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kaç transfer yapacaklarını açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Helsinki maçından sonra gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

“Yolun başındayız”

Mücadeleci ve baskılı bir takım olmaya başladıklarını ifade eden Ali Koç, şunları aktardı:

“Maç boyunca iyi baskı yaptık. 94. dakikada dahi baskı yapıyorduk, memnuniyet verici bir durum bu. Bir sistem kuruluyor ve yavaş yavaş oturmaya başlıyor. En çok memnun olduğum mesele ise, topu rakibimizden çok hızlı geri almamız, 3. bölgede baskı yapmamız, yardımlaşmamız ve çok koşmamız. Ancak henüz yolun başındayız. Köprünün altından daha çok su akacak. Sistemin oturmamış hali bu daha. Sezona başlamadan önce kazasız belasız sıkı bir kamp dönemini atlattık derken, anlaması güç bir biçimde 3 önemli oyuncumuzu ve Adana maçında Serdar’ı arka arkaya kaybettik. Bugün de İrfan ve Novak sakatlandı, umarım ciddi bir problem yoktur. Bunlarla da uğraşıyoruz. Ancak doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim.”

“En az 3, mümkün olursa 4 transfer daha olacak”

“Hocamızı tebrik ediyoruz, kısa sürede sistemini anlattı, oyunculara aktardı. Umarım en az 3, hesabı doğru yapabilirsek 4 transfer daha yapacağız. Transfer konusu ile ilgili taraftara buradan seslenmek istiyorum, ancak samimi taraftarlara seslenmek istiyorum. Samimi derken, kalbi Fenerbahçe için atan, koşulsuz seven, kulüp siyasetinin dışındakilere sesleniyorum. Henüz Adana maçı başlamadan yıpratma süreci başladı. Kimlerin başlattığının da farkındayız, yakın bir şekilde takip ediyoruz. Üzülerek söylüyorum ki, çok hızlı gaza geliyorlar ve bu da yıpratıcı oluyor. Ben yıpranmam fakat genç arkadaşlar çok çabuk etkileniyor” 

“Son dönemin en güzel formasını çıkardık”

Sosyal medyadaki forma eleştirilerine de yanıt veren Ali Koç, “Dün 3. formayı açıkladık. Vay efendim şöyle formaymış, arma yokmuş. Bana göre son dönemin en iyi formalarından birini çıkardık. Sponsorumuz olan firma, yeni bir tasarımla dünya çapında kulüplerle bir lansman yaptı. Bu kez de yaygara koparıyorlar, arma yokmuş diye. Formanın önü tamamen logo, arkasında da renkli logo var zaten. Birinci düzeydeki kulüplerle aynı muameleyi gördük.” dedi. 

“Baştan sona kadar mücadele edecek bir takım kuracağız”

Santrfor konusuna da temas eden Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Diğer yandan da santrfor meselesi var. Yüksek Divan Kurulu ve sezon sonunda bunun şifrelerini vermeye çalışmıştım. Birisi de hangi tarz oyuncuların takımda kalacağı, takım için 90 dakika boyunca oynayacak, mücadele edecek, formanın sorumluluğunu özel hayatında da taşıyacak bireylerden kurulu bir takım olacağımızı söyledim. Bugün herkes gördü, 94. dakikada bile baskı yapan bir takım vardı sahada. Şahsından ziyade takım için mücadele eden futbolcular var. Sabredin, ağustosun ikinci yarısında ciddi fırsatlar çıkacaktır dedik. Bunu söylerken listeye ekleyebileceğimiz 2 forvetimiz vardı; Serdar ve Valencia. Fakat ikisini de kaybedebileceğimizi kim tahmin edebilirdi ki. Samimi Fenerbahçe taraftarından rica ediyorum. Başka takımlar transferler yapmış falan. Geçen sezon da en çok transferi biz yaptık, bizi sezon başında şampiyon ilan etmişlerdi”

“Daha 18 günümüz var”

Çok transfer yapmanın başarıyla bir ilgisi olmadığını belirten Ali Koç, şunları aktardı:

“Çok transfer yapmakla, az oyuncu almakla ilgisi yok. Takım ruhu, disiplin, sahada savaşan takımla ilgisi var. 20 yaşındaki Muhammed bugün gol attı, 16 yaşında Arda Güler oyuna girdi. Biz doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Samimi taraftarlarımızın bu ruh haline bürünmesini yadırgıyorum, kınıyorum, kırıldığımızı da ifade etmek istiyorum. Sabırlı bir şekilde bir süreçten geçiyoruz. Daha 18 günümüz var. Kulüpler Birliği olarak özellikle federasyondan bir ricada bulunduk ve transfer penceresini 1 hafta sonra kapatalım dedik. Zor da olsa uygulamaya soktular. Ne fırsatlar çıkacak bakalım. Önümüzdeki 2-3 haftayı kazasız belasız atlatalım.”

“Allah sakatlıktan korusun bizi. Başka kulüpler hangi transferi yaparsa yapsın, takım inancıyla, birlikte savaşan bir takım olduğunu herkes görecek. Yeni sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Adana maçından sonra açıklama yapamamıştık. Murat Sancak’a özellikle, Adana Demirspor Yönetim Kurulu’na, sıcak bir şekilde bizi karşılayan Adana Demirspor camiasına da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Takımları çok iyi. Başkan Murat Bey’e ‘Adana Demirspor ile oynamayı bu sıcağa rağmen bir şans olarak görüyorum, takım daha oturmamıştı’ demiştim. Adana Demirspor’un da yolu açık, onların da şansları bol olsun. Adil, haklı, hak edenin kazandığı bir sezon diliyorum.”

“Pelkas’ı satmıyoruz”

Pelkas ile ilgili ortaya çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ali Koç, Pelkas’ı kesinlikle satmayacaklarını açıkladı. FFP sebebiyle al-sat sorunuyla karşılaştıklarını ve bu sebeple Samatta’yı listeye ekleyemediklerini kaydeden Ali Koç, “Harcama limitlerinde problemimiz yok. Oyuncu yollamayla çözülebilecek bir sorun. Problem, FFP’nin al-sat dengesinde. Bir şekilde bunu yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

“Yoğurt yiyişimiz böyle”

Transfer hakkında isim vermeyeceğini belirten Başkan Ali Koç, “3 yıldır beraberiz, kimseye haber sızdırmıyoruz. Yoğurt yiyişimiz böyle. Fenerbahçe taraftarı rahat olsun. Basına da hak veriyorum, sayfaları doldurmanız lazım. Spekülasyonlar çıkıyor. Fakat biz imzalamadan hiçbir şey açıklamıyoruz. İnşallah hedeflerimiz, planlarımız arzu ettiğimiz bir biçimde gerçekleşir” sözlerini kullandı.

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın ‘Gol atan bir forvet istiyorum’ açıklamasının hatırlatılması üzerine Ali Koç, “Zaten bitirici olmayan, gol atamayan bir forvet istiyorum demezdi. Son derece uygun bir tanım vermiş. Samatta da biraz toparlanırsa, Valencia ve Serdar da bitirici forvetler” açıklamasını yaptı. Başkan Ali Koç, Steven Caulker meselesinin ilerleyen günlerde belirleneceğini söyleyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar (0)