Djokovic'ten Federer ve Nadal yorumu!

Sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ı kazanan Novak Djokovic, "İnsanların benden nefret ettiğini düşünmüyorum, sadece rakiplerimi daha çok seviyor olabilirler" açıklamasını yaptı.

SPOR 19.02.2020, 16:06 19.02.2020, 16:22
Djokovic'ten Federer ve Nadal yorumu!

Erkekler tenisinin zirvesindeki Novak Djokovic, rakipleri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Djokovic, kariyerinin bu kadar ilerlemesinde Roger Federer ve Rafael Nadal'ın büyük payı olduğunu ifade etti.

"Rakiplerimi daha çok seviyor olabilirler"

Grand Slamler'de desteklenmemesiyle ilgili ise Djokovic, "İnsanların benden nefret ettiğini düşünmüyorum, sadece rakiplerimi daha çok seviyor olabilirler" diye konuştu.

"Ben, bu iki adamla birlikte büyüdüm"

Roger Federer ve Rafael Nadal'ın kendisini motive ettiğini söyleyen Djokovic "Aramızdaki rekabet bence herkese yarıyor. Benim de limitlerimi zorlamama neden oluyor ve böylece performansım artıyor. Ben, bu iki adamla birlikte büyüdüm ve kariyerimin böyle şekillenmesi onların sayesinde oldu" değerlendirmesini yaptı.

"Federer'in bu yaşta böyle oynaması inanılmaz"

Deneyimli tenisçiye göre Federer'in tenis tarihinde farklı bir yeri bulunuyor. Djokovic, Federer hakkında "Bu yaşta, bu seviyede mücadele edebilmesi hayranlık uyandırıyor. Böyle bir yıldızı uzun süre izlemek sıklıkla rastlanan bir durum değil" yorumunu yaptı.

"O maçlarda baskı hissediyorum"

Özellikle Nadal ve Federer ile oynadığı maçlarda seyircinin baskısını hissettiğini söyleyen Djokovic, "Ancak bu, benden nefret ediyorlar demek değil. Böyle hissetmiyorum. Sadece rakiplerimi daha çok seviyor olabilirler. Dünyanın pek çok noktasında sayısız maça çıktım. Bazılarında daha fazla, bazılarında daha az destek buldum" diye konuştu.

Yorumlar (0)