Covid-19 sporu iptal etti!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılan yenitip koronavirüs, spor dünyasına büyük darbe indirdi.

SPOR 16.03.2020, 14:44
Covid-19 sporu iptal etti!

Birçok futbolcu,basketbolcu,antrenör ve yöneticinin testleri pozitif çıktı.

Valencia en çok etkilenen kulüpler arasında

Takımın Arjantinli defansı Ezequiel Garay'ın testi pozitif çıktıktan sonra, yapılan testlerde Mangala ve Gaya'nın yanı sıra antrenörler Camasara ve Aliaga'ya da yapılan testlerde Covid-19'a rastlandı.

Eski Trabzonluda virüse yakalandı

2016-2017'de Trabzonspor'da forma giyen Hyun-jun Suk koronavirüse yakalandı. Takımı Troyes ise bu haberden sonra çalışmalarını iptal etti.

Sampdoria'da takımın yarısı virüslü

Virüsün en çok etkilediği ülkelerden olan İtalya'da, Serie A takımlarından Sampdoria'da tam 7 futbolcu koronavirüse yakalandı. Fabio Depaoli, Morten Thorsby, Antonino La Gumina,Bartosz Bereszynski, Manolo Gabbiadini,Albin Ekdal ve Omar Colley'e yapılan testler pozitif çıktı.

Fiorentina ve Juventus'ta da virüs var

Patrick Cutrone ve German Pezzella Fiorentina'da testi pozitif çıkan isimler, Juventus'ta ise Rugani virüse yakalandı. Bu haber sonrası Juventus'un yıldızı Cristiano Ronaldo, Portekiz'de kalma kararı aldı.

Premier Lig'te sıkıntılı

Chelsea,Leicester,Everton ve Arsenal gibi Ada futbolunun devlerinde de Covid-19 şoku yaşanıyor. Leicester isim vermeden 3 oyuncusunun virüse yakalandığını açıkladı.

Tedavi altındaki Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta'nın eşi, kocası için endişelenecek bir durum olmadığını söyledi.

Chelsea'li Callum Hudson-Odoi ise yakalandığı virüsü yendiğini açıkladı.

Everton'da ise bir oyuncuda çıkan virüs nedeniyle takım karantina altına alındı.

Almanya 2.Lig'inde koronavirüs tespit edildi

2.Ligde mücadele eden Hannover'de Jannes Horn ve Timo Hübers'de koronavirüs çıktı. Takım tüm çalışmalarını dondurdu.

Padernborn ve Nurnberg'te de yapılan sonuçlarda virüs bulgularına rastalanıldı.

Başkanlar ve yöneticilerde de testler pozitif çıkıyor

Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Slavisa Kokeza, İsviçre Futbol Federasyonu Başkanı 70 yaşındaki Dominique Blanc, Olympiakos'un ve Nottingham'ın sahibi  Evangelos Marinakis, Flamengo Başkan Yardımcısı Mauricio Gomes de Mattos,Leganes Kulübü CEO'su Angel Martin Ortega gibi üst düzey yöneticilere yapılan testlerde pozitif çıktı.

NBA bile durdu

Utah Jazz'li Rudy Gobert ve Donovan Mitchell'a yapılan testler sonrası NBA durduruldu.


 
Euroleague ekiplerinden Real Madrid'de de Trey Thompkins'te tespit edilen virüsle birlikte, Real Madrid futbol ve basketbol ekiplerinin aynı yerde çalışmasından dolayı karantinaya girdi.

Yorumlar (0)