YÖK açıkladı: Yıllık izinler durduruldu!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), üniversitelerin tıp fakültelerinde görev alan akademik ve idari personele ilişkin kararını açıkladı. Karara göre, yasal mazerete sahip olmayan personelin izinleri durduruldu.

EĞİTİM 16.03.2020, 15:01 16.03.2020, 15:33
YÖK açıkladı: Yıllık izinler durduruldu!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artmasının ardından yoğun önlemler alınmaya başlandı. 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Türkiye’de bulunan tüm üniversitelerdeki üniversite hastaneleri, üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezleri ve tıp fakültelerindeki sağlık hizmet sunumunda görev yürüten akademik ve idari personele ilişkin açıklamada bulundu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile etkili olarak mücadele edebilmek için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)  tarafından üniversitelere gönderilen yazıda, akademik ve idari personelin yanında tıp fakültelerinde eğitim gören son sınıf öğrencilerine (İntörn) ilişkin karar alındı. 

Söz konusu yazıda, "Üniversitelerimizin tıp fakültesi hastaneleri/sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde görev yapan bütün personelin yasal mazeretleri (evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat) hariç yıllık izinleri durdurulmuştur. Yurtdışında bulunan akademik ve idari personelin yurda dönüş tarihlerinden itibaren 14 gün evde tecrit oldukları sürede idari izinli sayılmaları uygulamasına devam edilecektir. Yükseköğretim kurumlarındaki birimlerin üst yöneticileri de dahil olmak üzere kanser, organ nakli gibi ciddi sağlık sorunları olan akademik ve idari personelin durumları rektörlüklerce değerlendirilerek idari izinli sayılıp sayılmayacaklarına karar verilecektir. Tıp fakültesindeki intörlerin, intörnlük uygulamalarına devam etmeleri hususuna ilgili üniversite rektörlüklerince karar verilecektir." denildi. 

Yorumlar (0)