Boks Milli Takımı'nda Covid-19 şoku!

İngiltere 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları'nın iptal edilmesinden sonra Türkiye'ye dönen Boks Milli Takımı'nda yenitip koronavirüse rastlanıldı.

SPOR 24.03.2020, 13:37 24.03.2020, 13:44
Boks Milli Takımı'nda Covid-19 şoku!

Havaalanında doldurdukları formla evlerinde karantinaya giren Boks Milli Takımı'nda yer alan bir sporcu ile bir antrenörün ateş şikayetiyle hastaneye gitmesi sonucu Covid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Türkiye Boks Milli Takımı Baş Antrenörü Seyfullah Dumlupınar ile 75 Kg'da mücadele eden Fenerbahçe'nin milli sporcusu Serhat Güler, üç gün önce yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitti. Seyfullah Dumlupınar Bayburt'ta, Serhat Güler'in ise İstanbul'da yaptırdıkları Covid-19 testlerinin sonuçları pozitif çıktı. Kafilede yer alan diğer isimlerin de koronavirüs testini yaptırdıkları ve dört sporcuda daha yüksek ateş belirtisi olduğu öğrenildi. 

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç yaptığı açıklamada, "Ben de dahil olmak üzere tüm kafile evlerimizde karantina işlemi uyguladık. Ancak kafilemizde yer alan bir sporcumuz ve bir antrenörümüzün testleri pozitif çıktı. Geri kalanlarda belirtiler doğrultusunda testleri veriyoruz ve sürenin dolmasını bekliyoruz. Kafilenin sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Duruma göre gerekli işlemler yapılacak. Gelişmeler doğrultusunda bilgilendirme yapacağız. Bazı sporcularımızın da test sonuçlarını bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)