Beşiktaş'tan 'muşta' açıklaması

Beşiktaş, Ankaragücü maçı esnasında sahaya muşta atılmasına ilişkin açıklama yaptı.

SPOR 18.01.2023, 23:50 19.01.2023, 09:14
Beşiktaş'tan 'muşta' açıklaması

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Türkiye Kupası'nda oynanan Ankaragücü karşılaşmasında tribünlerden sahaya muşta atılmasına ilişkin olarak resmi internet adresinden bir açıklama yayımladı.



"Oyuncularımızı hedef alarak atıldı"

Bahse konu açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Kupası'nda oynadığımız Ankaragücü müsabakasında maalesef ki futbolda şiddete bir defa daha şahit olduk. 4 Eylül 2022 tarihinde oynanan maçta sahaya girerek karşılaşmanın hakemine ve oyuncularımıza yönelik saldırı yapan Ankaragücü taraftarı bir holiganın yol açtığı skandalın üzerinden çok fazla zaman geçmemişken yine bir Ankaragücü mücadelesinde tribünlerden sahaya doğrudan oyuncularımızı yaralamaya yönelik olarak bir muşta atıldı.

Sahaya giren kişinin, olayın ardından adeta kahramanlaştırıldığı bir atmosferin, bu maçta yaşananlar için bir zemin hazırladığına, üç maymunu oynayanlar haricinde bütün kamuoyunun tanık olduğuna inanıyoruz.

Sporda şiddetin engellenmesi için ortaya konan gayretlere karşın cezaların caydırıcılıktan çok uzak olduğunun bir defa daha altını çiziyor ve futbolumuzun bütün unsurlarına bu şiddete hep birlikte son vermek için çağrı yapıyoruz."

Yorumlar (0)