Kılıçdaroğlu'ndan '14 Mayıs' açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandıklar önümüze gelecek. 14 Mayıs 2023'te seçim olacak. Sandığa gideceğiz. İnşallah yepyeni bir başlangıç yapacağız. İyi bir başlangıç yapacağız. Ülkemizi büyüteceğiz." dedi.

SİYASET 19.01.2023, 00:29 20.01.2023, 09:33
Kılıçdaroğlu'ndan '14 Mayıs' açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gaziantep'teki bir otelde gerçekleştirilen 'Güneydoğu Hemşehri Buluşması' programında, herkesin birlikte yürüyebileceği bir siyasete gereksinim olduğunu dile getirdi.



"Sizler haklısınız"


Öz eleştiri yapabilen bir kişiliğe sahip olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Başkentte oturarak siyaset yaptık. Gelip sofranıza oturmadık, çayınızı içmedik. Derdinizin ne olduğunu sormadık. Bize oy vermenizi istedik, siz de haklı olarak vermediniz. Evet, yurttaş haklı." şeklinde konuştu.



"Binlerce aile yatağa aç giriyor"


İktidara geldiklerinde sosyal devlet anlayışını en iyi biçimde halka yansıtacaklarını aktaran Kılıçdaroğlu, ülkemize binlerce ailenin yatağa aç girdiğini ifade etti.

CHP lideri, altılı masadaki altı liderin de demokrasi istediğinin altını çizerek, herkesin rahatça yaşaması için mücadele ettiklerini vurguladı.



"Suriyelileri göndereceğiz"


Mücadeleyi halkla birlikte vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hep birlikte mücadele etmezsek başarı yakalayamayız. Türkiye Cumhuriyeti tek bir kişiye teslim edilmez. Dünyada böyle bir şey yok. Devleti tek bir kişiye verdik, sabah ne olacağı belirsiz. Tarımı ve sanayisi güçlü olan Gaziantep'te de çok fazla sayıda işsiz olduğunu biliyorum. Burada yarım milyonu aşkın Suriyeli var. Suriye politikası yanlış. Suriye ile bizim ne kavgamız vardı? Neden Suriye'ye girdik? 3,6 milyon Suriyeli geldi. Biz kendi karnımızı doyurduk, şimdi sıra onların karnında. Onları maksimum iki sene içinde ülkelerine geri göndereceğiz. Hepsini göndereceğiz." 



"İktidardakiler mal varlıklarını açıklamıyor"

Politikaya atıldığı gün kendi mal varlığını internette paylaştığını, bugüne değin kazandıklarının kendi alın teri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, iktidardakilerin mal varlığını açıklamadığını kaydetti.



"14 Mayıs 2023'te sandığa gideceğiz"

Ülkemizin çok sıkıntılı bir süreçten geçmekte olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü senesini çok güzel bir demokrasiyle taçlandıracağız. Siyasete giren kişi zenginleşiyorsa onu politikanın dışında bırakırız. Haksız yere zenginleşmek birinin hukukunu ve hakkını çalmak anlamına gelir. Sandıklar önümüze gelecek. 14 Mayıs 2023'te seçim olacak. Sandığa gideceğiz. İnşallah yepyeni bir başlangıç yapacağız. İyi bir başlangıç yapacağız. Ülkemizi büyüteceğiz."

Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP'ye katılanlara rozet taktı.

Yorumlar (0)