Avrupa'yı Türk futbolcular savunuyor!

Premier Lig, Serie A, Ligue 1, Bundesliga ekipleri Avrupa'nın önemli liglerinde yer alan köklü kulüplerin savunma hattını Türk oyunculardan oluşuyor.

SPOR 18.11.2019, 19:30 12.01.2020, 17:39
Avrupa'yı Türk futbolcular savunuyor!

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nu 23 puanla ikinci olarak bitirdi ve şampiyona biletini aldı. Millilerin bu başarısında hücum organizasyonları kadar savunmada görev alan futbolcuların mücadeleci yapısı da önemli katkı sağladı. Öyle ki Türkiye, grup aşamalarında sahaya çıktığı 10 karşılaşmada kalesinde yalnızca 3 gol görerek elemelerin en az gol yiyen takımlarından birisi olarak yerini aldı.

Bu aşamada milli takımın defans bloğunu da ağırlıklı olarak İngiltere Premier Lig, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1 ve Almanya Bundesliga’da forma giyen futbolcular oluşturdu.

İtalya’da Merih ve Mert rüzgarları esiyor

Süper Lig’de Alanyaspor ile adını duyuran ve daha sonra Sassuolo’ya transferi gerçekleşen Merih Demiral, 2019-2020 sezonu öncesi ise Juventus’a imzasını attı.

Yeni takımıyla hazırlık karşılaşmalarında iyi bir performans gösteren ancak ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde çok fazla kadroda yer alamayan Merih, A Milli Takım’ın ise vazgeçilmezleri arasında yerini aldı. Agresifliği ile ön planda olan 21 yaşındaki yıldızın milli maçlardaki başarısını gören Avrupa’nın devleri de şimdiden devre arası transfer dönemi için sıraya girdiler.

Türk Telekom Stadyumu’nda ki İzlanda karşılaşmasında Merih Demiral’ı takip eden Arsenal ve Machster United scoutlarının yanı sıra Milan ve Atletico Madrid’in de genç oyuncuyla ilgilendiği iddia ediliyor.

Serie A’da forma giyedn bir diğer savunmacı da Mert Çetin… Roma’nın, Gençlerbirliği’nden transfer ettiği Mert, sarı-kırmızılılar ile ligde 3 karşılaşmada görev aldı.

Premier Lig’de Çağlar fırtınalar estiriyor

A Milli Takımda Merih ile beraber stoper ikilisinde yer alan Çağlar Söyüncü de Premier Lig’de fırtına gibi esiyor. 26 puanla ikinci sırada yer alan ve 8 golle ligin en az gol yiyen takımı unvanının da sahibi olan Leicester’da bu başarının en büyük mimarlarından biri de Çağlar… Rakipleri karşısında adeta etten duvar olan 23 yaşındaki yıldız, bu sezon takımıyla beraber toplamda çıktığı 13 karşılaşmada 1 gol, 1 asistle oynadı.

Ozan ile Kaan Almanya’da adından söz ettiriyor

Henüz 18 yaşındayken Galatasaray’da oynamaya başlayan ve kısa bir süre sonra kendisini kanıtlayarak 11 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle Bundesliga takımlarından Stuttgart’a imzasını atan Ozan Kabak, burada 17 maçta görev alırken, 3 kez fileleri havalandırdı. Ancak takımı küme düşünce Schalke 04 ile anlaşan 19 yaşındaki futbolcu, antrenmanda yaşadığı sakatlık sebebiyle bir süre takımda yer almadı. Tedavi süreci biten ve ilk 11’deki yerini alan Ozan, defanstaki başarılı performansını da 2 gol atarak taçlandırdı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın hem içeride hem de deplasmanda oynadığı Fransa karşılaşmalarında gol atarak tüm  dikkatleri üzerine çeken Kaan Ayhan da Fortuna Düsseldorf’un stoperdeki güvencesi… 2019-2020 sezonunda Düsseldorf ile 11 karşılaşmaya çıkan ve bu müsabakaların 10’unda 90 dakika süre alan Kaan’ın 1 gol, 2 asist yaptı.

Yorumlar (0)