ATP, Roger Federer-Novak Djokovic rövanşına sahne olacak!

Roger Federer ile Novak Djokovic, bu akşam ATP Sezon Sonu Finalleri’nde yarı finale yükselmek için mücadele edecekler. Bu maç, tarihin en büyük raketlerinden ikisini 49. kez karşı karşıya getirecek. Ve hiç kuşkusuz 2019 Wimbledon finalinin rövanş maçı olacak.

SPOR 14.11.2019, 11:34 12.01.2020, 18:11
ATP, Roger Federer-Novak Djokovic rövanşına sahne olacak!

14 Temmuz'da oynanan 2019 Wimbledon Finali’nin dört ay sonrasında,  14 Kasım akşamı bir başka Roger Federer-Novak Djokovic karşılaşmasına tanık olacağız. Bu kez Wimbledon çimlerinde değil, yine Londra’da, O2 arenanın sert kortunda karşı karşıya gelecekler. Federer korta bir rövanş için, Djokovic ise sezonu dünya bir numarası olarak kapatıp bu alandaki rekorunu yenilemek için mücadele edecek.

Sezon Sonu Finalleri’nde grup kuraları çekildiği zaman, tüm tenis severler Federer ve Djokovic’in grup birinciliği için yarışacağını tahmin etmişti. Oysaki Dominic Thiem, bu düşüncenin pratiğe dökülmesine engel oldu. Turnuvanın ilk gününde Federer’i 2-0, üçüncü gününde ise Djokovic’i 2-1 skorla yenerek grup birinciliğini garantilemiş olsu. Alınan tüm bu sonuçlarla bugünkü karşılaşma, kazananın yarı finale yükseleceği bir çeyrek final maçı niteliğine sahip olacak.

Federer Londra’ya Basel’de 10. şampiyonluğunu kazanmasının ardından Paris Masters’ı pas geçerek yükseldi. Amacı, Grand Slam’siz kapayacağı sezonda Miami Masters kupasının yanına bir büyük kupa daha kazanmak için yüzde 100'ünde olmaktı. Djokovic ise Paris Masters’te kupayı kazanarak Manş Denizi’nin diğer yakasına geçti. Bu durum, Federer’in rakibine göre fiziksel olarak bir nebze daha dinç olduğu anlamını taşıyor.

İkiside faklı hedeflere sahip

Djokovic’in üzerinde baskı olmadığını belirtmek oldukça yanlış bir tabir olacaktır. Zira alacağı bir yenilgi, Djoker’in yarı finale yükselmemesine, dolayısıyla yılı dünya bir numara olarak tamamlayamayacağı anlamına gelecek. Sırp tenisçi, 2019 yılını bir numarada tamamlamasının kendisi için önemini şu şekilde ifade etmişti: “Benim için yılı bir numarada tamamlamak, bir tenis oyuncusunun Grand Slam kazanmakla birlikte arzu edebileceği en büyük başarılardan biri.”

Federer için karşılaşmasının yarı finalden ve muhtemel bir şampiyonluktan daha farklı bir anlamı daha var. Tam dört ay önce bugün, yine Londra’da, Wimbledon finalinde unutmak isteyeceği anlar yaşamıştı. Djokovic karşısında iki kez maç puanından yararlanamamış ve devamında 21. Grand Slam şampiyonluğunu yaşayamamıştı. Dolaysıyla bu karşılaşma onun için bir rövanş niteliği taşıyacak. Kendisi bu durumu şu şekilde açıklıyor: “Novak ile aynı grupta olduğumu gördüğümde korkmadım. Onunla karşılaşmak benim için iyi olacak, bu rövanşı almam için bir fırsat.”

Djokovic daha üstün

Djokovic ile Federer arasında oynanan son dört karşılaşmada Djokovic galibiyet elde etti. Sırp tenisçi ayrıca rakibiyle son 11 karşılaşmada yalnızca iki kez yenilgi yaşadı. O2 Arena’daki karşılaşmalarda da Djoker’in 3-2’lik üstünlüğü bulunuyor. O2 Arena’daki son karşılaşmada, 2015 yılında galibiyet yaşayan Djokovic olmuştu. Bu zamana kadar oynanan toplam 48 Novak-Roger maçında ise Djokovic 26, Federer ise 22 kez galibiyet elde etti.

Yorumlar (0)