YSK'yı eleştiren İmamoğlu, AK Parti seçmenine seslendi

Seçime günler kala bir canlı yayına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TRT'ye ve rakibi Murat Kurum'a yüklendi. YSK'yı eleştiren İmamoğlu, AK Parti seçmenine de bir çağrıda bulundu.

SİYASET 29.03.2024, 15:22 Hakan Öksüz
YSK'yı eleştiren İmamoğlu, AK Parti seçmenine seslendi

Yerel seçim öncesi ziyaretlerini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kez NOW TV'nin yayınına katıldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) süreci yönetemediğini kaydeden İmamoğlu, bakanların İstanbul'a gelerek Murat Kurum'a destek vermesini eleştirdi.

TRT'yi eleştirdi

TRT'ye yönelik de eleştirilerde bulunan İmamoğlu, "Son 5 yılın arşiv araştırmasını yapın TRT'de. Bakın bakalım, Ekrem İmamoğlu hakkında bir tane bile karalayıcı olmayan tarzda haber var mı? Böyle yayıncılık olur mu?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Murat Kurum'a "köfteci" cevabı

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'un, kendisi hakkında sarf ettiği "Ondan sadece köfteci olur" sözlere yanıt veren İmamoğlu, "Köfte sattım, kasada durdum, hamallık yaptım. Akçaabat köftesi de yaptım Trabzon'da. İstanbul'daki ilk Akçaabat köftecisini 21 yaşındayken açtım. Keşke Murat Kurum da esnaflığın önemini kavrayabilse." dedi.

"AK Parti seçmeni, İstanbul'da onlara oy vermemeli"

AK Parti seçmenine bir çağrıda bulunan Ekrem İmamoğlu, "Erdoğan'a ve AK Parti'ye oy verebilirler ama onlara sorumluluklarını da hatırlatmaları lazım. Bunu yaparlar diye düşünüyorum. AK Parti, seçmeninin beklentilerine karşılık veremedi. AK Partili arkadaşlarımız, bu yüzden İstanbul'da onlara oy vermemeli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)