Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen Caferiler ile Sahur programına katılarak İstanbul için planlarını anlattı.

SİYASET 29.03.2024, 12:14 Buse Önder
Murat Kurum hayalindeki İstanbul'u anlattı! '1 Nisan'dan itibaren talepleri karşılayacağız'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’de Caferiler ile Sahur Sofrası programına katıldı. 1 Nisan’dan itibaren İstanbul’da hayata geçireceği projeleri anlatan Kurum, “Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki, trafik çile olmaktan çıkacak. Sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul” şeklinde konuştu.

Caferilerin sorunlarının son 5 yılda görmezden gelindiğinin altını çizen Murat Kurum, “Caferi kardeşlerimizin hiçbir endişesi olmayacak. Sizlerle birlikte eyleme geçeceğiz. Ne eksiğimiz varsa, ne sorunumuz varsa masada oturacağız birlikte karar vereceğiz” dedi.

‘İnanç özgürlüğü koruma altında’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, inanç özgürlüğüne vurgu yaparak, İstanbul'un Türkiye'nin ve Anadolu'nun özeti olduğunu belirtti. Şehrin 72 farklı milletten insanın barış ve huzur içinde yaşadığı önemli bir merkez olduğunu ifade eden Kurum, İstanbul'un zengin çeşitliliğinin kültürü daha da zenginleştirdiğini ve toplumu daha hoşgörülü kıldığını söyledi.

Şehrin tarihî mirasına atıfta bulunan Kurum, Fatih Sultan Mehmet'in inanç özgürlüğünü koruma altına alarak şehri fethettiğini ve bu anlayışın mirasçısı olduklarını vurguladı.

‘1 Nisan’dan itibaren talepleri karşılamaya başlayacağız’

Kurum, İstanbul'da kardeşlik ve barış hukukunu koruyacaklarını belirterek, 1 Nisan'dan itibaren her vatandaşın talebini karşılayacaklarını ve hizmet anlayışlarının herkesin eşit ve adil bir şekilde belediyecilik hizmetlerinden yararlanması olduğunu dile getirdi. Her bir mahalleyi, semti ve caddeleri eşit göreceklerini vurgulayan Kurum, hiçbir yerin diğerinin üzerinde tutulmayacağını ve herkesin biricik, öz ve canları olduğunu belirtti.

 Kardeşlik hukukunu ve barış iklimini daha da güçlendireceklerini ifade eden Kurum, bu şehirde yaşayan herkesi kardeş olarak göreceklerini ve bu değerleri koruyacaklarını vurguladı.

‘5 yıllık fetret devri son bulacak’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'un kaderine terk edilemeyeceğini vurgulayarak 90 gündür sahada olduklarını belirtti. İstanbul'u ayağa kaldırmak için büyük bir heyecanla çalıştıklarını ifade eden Kurum, İstanbul'un beş yıllık fetret devrini sonlandırmak için sahada olduklarını ve şehre hizmetkar olmak için yola çıktıklarını dile getirdi.

Kurum, samimi hayallerin ancak gerçekleşebileceğini belirterek, öyle bir İstanbul hayal ettiklerini ki hiçbir evde deprem endişesi olmayacak, trafik sorunu çözülecek ve sokaklar huzur dolacak.

‘İstanbul depreme hazır hale getirilmeli’

İstanbul'da deprem acısının bir daha yaşanmaması için gece gündüz çalışacaklarını söyleyen Kurum, İstanbul'un depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Kendisinin deprem acılarını bizzat yaşamış biri olarak bu konuya duyarlı olduğunu dile getiren Kurum, İstanbul'da yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için mücadele edeceklerini ve bu sorunun milli bir güvenlik meselesi olduğunu ifade etti.

Kurum, belediyecilik hizmetlerinde kimseyi ötekileştirmeden ve ayrıştırmadan milletin taleplerini yerine getirdiğini belirtti ve İstanbul'un depremle mücadelede öncü bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı’

Murat Kurum, İstanbul'un hak ettiği hizmetleri alması gerektiğini vurgulayarak, bugüne kadar verdikleri sözleri ve vaatleri yerine getirdiklerini belirtti. Algı ve polemiklerin dışında kalarak her zaman iş yapmaya odaklanacaklarını dile getiren Kurum, İstanbul'un beş yıllık süreçte unutulmuş ve verilen sözlerin hatırlanmadığı bir dönem yaşadığını ifade etti. İstanbul'un sevgi, şefkat ve ilgi beklediğini belirten Kurum, şehrin bir rant aracı olmadığını ve kaynaklarının doğru şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kurum, 2019'da verilen vaatlerin unutulduğunu eleştirerek, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinin unutulduğunu ifade etti. Kendisinin İstanbul'un her kesimini kucaklayacağını ve sözlerini unutmayacağını belirten Kurum, 1 Nisan'dan sonra da aynı anlayışla çalışacaklarını söyledi.

‘İstanbul huzur, mutluluk ve hizmet bulacak’

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbullu seçmenlere seslenerek, 31 Mart seçimlerinde gerçek belediyecilik anlayışını tercih etmeleri çağrısında bulundu. Kurum, İstanbul'un geleceği için sağlam bir yönetim anlayışının önemine vurgu yaparak, her oyun bir tohum olduğunu ve hizmetin karşılığını bulması durumunda şehrin gelişeceğini ifade etti. İstanbul'a oy verilmesi halinde şehrin huzur, mutluluk ve hizmet bulacağını belirten Kurum, İstanbul'un geleceğine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Caferiler Derneği Başkanı Hasan Babur ve Türkiye Caferiler Lideri Selahattin Özgündüz gibi önemli isimlerin de katılımıyla gerçekleşen programda, Cumhur İttifakı Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay ve TBMM Komisyon Başkanı Cüneyt Yüksel de hazır bulundu.

Yorumlar (1)
Eko Staarr. 4 hafta önce
Birkaç dinci asalak olmadan, bunlar tuvalete bile gidemez.