Kurum, İBB yönetimini eleştirdi: İstanbul'un hakkını İstanbul'a teslim edeceğiz

Mevcut İBB yönetimini eleştiren AK Parti'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, “Kendi partilerini dizayn etmek için balya balya paralarla İstanbul'un kaynaklarını çarçur ettiler. İstanbul'un kaynaklarını, 'yetimin hakkıdır' demeden kendi ikballeri için dağıttılar” ifadelerini kullandı.

SİYASET 26.03.2024, 01:36 26.03.2024, 01:48 Şeyda Gül
Kurum, İBB yönetimini eleştirdi: İstanbul'un hakkını İstanbul'a teslim edeceğiz

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Bahçelievler Kongre Merkezi'nde düzenlenen Rumeli Balkan İftar Sofrası'nda konuştu. Osmanlı'nın bir çınar gibi büyüdüğü Balkanlar'ın her zaman ana vatan olduğunu belirten Kurum, bu yüzden Türkiye ve Balkanlar’ın ayrılmaz bir bütün olduğunu söyledi. “Bizim Balkanlar'la ortak tarihimiz, mazimiz var” diyen Kurum, yıllarca Arnavutluk'tan Kosova'ya, Bosna Hersek'e kadar birçok bölgede çok büyük acılar yaşandığını dile getirdi. Bosna’da 250 binden fazla kişinin şehit olduğunu ifade eden Kurum, o yıllarda Boşnakların çok ağır baskılar ve zulümler gördüğünü ve soykırıma uğradığını kaydetti. Kanaat önderleri, hocalar, alimler ve siyasetçilerin hapse atıldığını vurgulayan Kurum, “Yüz binlerce insan ülkesini terk etmek zorunda kaldı. İşte bugün aramızda bulunan Bilge Kral Aliya'nın dava ve yol arkadaşları bunun en yakın şahidi” şeklinde konuştu.

İstanbul, tüm Balkanlar'ın özetidir

"Balkanlar'ın, Rumeli’nin, Trakya’nın, Boşnakların, Arnavutların, Kosovalıların, Pomakların kaderini bir, beraber görüyoruz. O yüzden acınız acımız, kederiniz kederimiz, kaderiniz bizim kaderimizdir” diyen Kurum, merhum Aliya’nın da vefat etmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 'Bu topraklar Evlad-ı Fatihan'dır, bu yüzden bu topraklar size emanet' dediğini anımsattı. “Bu topraklar bize emanettir. Bu topraklar Türkiye’ye emanettir. Biz bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız” diyen Kurum, onun için İstanbul’un Üsküp, İstanbul’un Saraybosna, İstanbul Gümülcine ve İskeçe olduğunu dile getirdi. İstanbul’un tüm Balkanlar'ın özeti olduğunu anlatan Kurum, burasının herkesin ana vatanı olduğunu aktardı. Kurum, “Biz hepimiz, burada büyüdük, burada kızımızı gelin ettik, oğlumuzu burada askere gönderdik, acılarımızı, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı hep burada yaşadık, burada paylaştık” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un hakkını İstanbul’a teslim edeceğiz

İstanbul'un şehremini olmak için yola çıktıklarını, İstanbul'a hizmetkar olmak için yollarda olduklarını kaydeden Kurum, mevcut İBB yönetiminin 5 yılda hiçbir şey yapmadığı gibi kendi projelerini eleştirdiğinin altını çizdi. Bugün İstanbul'un, ihmalkarlığın elinde huzursuz ve mutsuz olduğunu vurgulayan Kurum, geride kalan 5 yılda İstanbul’un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu söyledi. Bu şehri depreme hazırlayacağız dediklerini ancak tek bir çivi çakmadıklarını aktaran Kurum, reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadıklarını belirtti. Onların siyasi kariyeri için ayırdıkları kaynakları, reklama verdikleri paraları kendisinin İstanbul’a harcayacağını ifade eden Kurum, “İstanbul’un hakkını İstanbul’a teslim edeceğiz. Sandık milletin mahkemesidir, sandık günü hesap günüdür. 31 Mart’ta sandık gelecek, sandıkta hep beraber hesap kesilecek” dedi.

Yorumlar (0)