Erdoğan'dan İmamoğlu'na: "Lazım olunca ya balıktasın ya tatilde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sultanbeyli'de yaptığı mitingde CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi. "Lazım olunca ya balıktasın ya tatilde." diyen Erdoğan, "Bu kent, birilerinin başka yerlere atlama taşı değil. 'Tam yol ileri' diyorsun ama tam gaz geri gidiyorsun." ifadelerini kullandı.

SİYASET 29.03.2024, 15:50 29.03.2024, 17:49 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan İmamoğlu'na: "Lazım olunca ya balıktasın ya tatilde"

Milyonlarca vatandaş, yerel yöneticilerini belirlemek için pazar günü sandık başına gidecek. Seçime günler kala mitingden mitinge koşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. CHP'yi ve CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'nu yerden yere vuran Erdoğan, "İstanbul'da 1994'te başlattığımız yerel yönetim hamlesi, son 5 senede durdu." dedi.

"Tam yol ileri değil, tam gaz geri gidiyorsun"

Kenti yönetmesi gereken kişilerin başka işlerle mesai harcadıklarını söyleyerek İmamoğlu'nu taşlayan Erdoğan, "Birçok projeyi ve yatırımı bizden devraldılar ama devam ettiremediler. Şu an İstanbul'un başındaki belediye başkanı, Sultanbeyli için ne yaptı? Ne diyorlar; tam yol ileri. Ama sen tam gaz geri gidiyorsun. Sultanbeyli'yi sahiplenmedin. İstanbul'da sosyal belediyeciliğin hali içler acısı. Lazım olunca ya Sarıyer'de büyükelçilerle balıktasın ya da tatilde." ifadelerini kullandı.

"Nasıl belediye başkanısın sen?"

İstanbul'un problemlerini CHP'nin çözemeyeceğini dile getiren Erdoğan, "Bu kent, birilerinin finans kaynağı ya da başka yerlere atlama taşı değil. Bu yaşananlara seyirci kalmamak için 'yeniden İstanbul' diyoruz. İstanbul bir çile kentine dönüştü. Sancaktepe’de açtığımız metroyu toprakla doldurdu bu başkan. Otobüs bile gelmiyor buraya. Nasıl belediye başkanısın sen? Akıllı belediyecilik, sabah işe gidip de akşam eve dönmek değil." eleştirisi yaptı.

"Paraları deste deste saçtılar"

İstanbul halkına hizmet için ayrılan paraların CHP tarafından başka alanlara deste deste savrulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'u bu cendereden çıkaracağız. Kırgınlıkları ve yanlış anlaşılmaları gidereceğiz. CHP'ye seçim kazandırmak için çeşitli şeyler söyleyenlere bakmayın. Oylarınızı, projesi olmayanlara vererek ziyan etmeyin." dedi.

"Depreme harcanması gereken paraları, nereye götürüyorlar?"

İstanbul'un önceliğinin depreme hazırlık olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu konuya dair son zamanlarda herhangi bir icraat ya da projeler oldu mu? Depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakları bavul bavul dolarlara dönüştürdüler. Bu paraları da bir yere götürüyorlar ama nereye? Deprem hazırlığı için gereken vakitleri DEM ile pazarlıkta ve delege avlarında harcıyorlar. Biz ise 5 yıl içinde İstanbul'daki 650 bin konutun dönüşümünü gerçekleştireceğiz." değerlendirmelerini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günün ikinci mitingini Sancaktepe ilçesinde gerçekleştirdi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin “acil ateşkes” kararından sonra İsrail üzerindeki baskının artmasına yönelik yoğun çaba harcadıklarını söyledi ve ekledi, “İnsanımızın Gazze hassasiyetinin istismar etme peşinde koşan fırsatçıların ahlaksız söylemlerine prim vermeyin. Türkiye Cumhuriyeti, Filistin halkının yanındadır.” dedi.

Erdoğan: Mücadelemizin Şahidi Gazzeli Kardeşlerimizdir

Erdoğan konuşmasında, "İsrail’in zalim hükümeti, yaklaşık 6 aydır Gazze’deki kardeşlerimizi katlediyor. Ellerimizi semaya Gazzeli mazlumlar için de açıyoruz. İnsani yardımlarımızla da Gazze’nin yanındayız. Şimdiye kadar 41 tondan fazla yardım malzemesini bölgeye gönderdik. Dün de 8’inci yardım gemisini Gazze’ye ulaştırılmak üzere Mısır’a sevk ettik.

Tayyip Erdoğan’ın her türlü bedeli göze alarak verdiği mücadelenin şahidi Gazzeli kardeşlerimizin kendileridir. Şahsımızın yanı sıra Dışişleri Bakanımız, MİT Başkanımız, AFAD’ımız, Kızılayımız, derneklerimiz Filistin ve Gazze için çalışıyor, mücadele ediyor.” İfadelerini kullandı.

“Sözünü yerine getirecek başkanları seçeceğiz”

31 Mart seçimlerinde bir tarafta “projeleriyle konuşanların” diğer tarafta ise “taş üstüne taş koymayanların” olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzde kritik bir seçim var. Göreve gelince, vaatlerini unutacak değil, verdiği sözü yerine getirecek belediye başkanlarını seçeceğiz.” diye konuştu.

"Son 21 yıl altın devir"

Erdoğan son olarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Kimsenin yaşayışına, hayat tarzına karışmadık. Bu duruşumuzu, bu hassasiyetimizi, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimizde de sürdürdük, hala sürdürüyoruz. Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriyet tarihimizin altın devri olarak kayıtlara geçmiştir. Asrın projesi Marmaray’ı kim yaptı? Avrasya’yı kim yaptı? Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kim yaptı? Kuzey Marmara Otoyolu’nu kim yaptı? Pek çok muazzam yatırımı şehrimize biz kazandırmadık mı? Türkiye’nin en büyük şehir hastanelerinden birini Sancaktepe’ye inşa ediyoruz."

Yorumlar (0)