"Vaka sayılarını saklayıp kandırabileceklerini düşündüler!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün yaptığı açıklamada, "iktidarın yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarını gizleyip yalnızca hasta sayılarını kamuoyu ile paylaşarak herkesi kandırabileceğini düşündüğünü ancak bunun başarılı olmadığını" söyledi. 

SİYASET 01.12.2020, 10:56 01.12.2020, 17:41
"Vaka sayılarını saklayıp kandırabileceklerini düşündüler!"

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgası yaklaşırken hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uyarıda bulunduğunu ifade etti.

"Kandırabileceklerini düşündüler"

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hiçbir uyarıyı dinlemediğini belirterek, "iktidarın yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarını gizleyip yalnızca hasta sayılarını kamuoyu ile paylaşarak herkesi kandırabileceğini düşündüğünü ancak bunun başarılı olmadığını" söyledi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle dünyanın her yerinde durumun kötü olduğuna dikkat çekildiğini kaydeden Akşener, Erdoğan'ın sürekli "Türkiye'nin durumu çok iyi" dediğini ve 83 milyonun vebalini taşıdığını belirtti. 

"Türkiye'yi iyi durumdaki ülkelerin arasına sokmalıydınız"

Akşener, dünyada yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda durumu kötü olan ülkelerin bulunduğunu ancak ikinci dalgaya karşı sağlam önlemler alan ülkelerin de mevcut olduğunu ifade ederek, iktidarın işinin "kötü olan ülkeleri göstermek yerine Türkiye'yi iyi durumdaki ülkeler arasında sokmak" olduğunu aktardı.

"Gerçekler kapımızı çaldı"

İktidarın algı yönetimi, siyaset iletişimi ve propaganda ile sorumluluktan kaçmaya çalıştığını öne süren Akşener, gerçeklerin Türkiye'nin kapısını çaldığına dikkat çekti. 

Akşener, iktidarın Türk milletine yalan söylediğini ve bunun kara lekesini taşıdığını belirterek, seçimlere bu lekeyle girmek zorunda kalacaklarını ifade etti. 

"Koronavirüsü vatandaşların üzerine yıktılar"

Bu zihniyetin Türkiye'ye faturasının ağır olduğunu belirten Akşener, Erdoğan'ın ekonomiyi Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın üzerine, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) vatandaşın üzerine yıktığını söyledi.

Akşener, Türkiye'de "tek adam" düzeninin kurulduğunu ileri sürerek, bu durumdan Erdoğan'ın sorumlu olduğunu ve başarısızlıkları üstlenmesi gerektiğini belirtti. 

"Somut hamlelerde bulunulmalı"

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgasının Türkiye'ye pahalıya mâl olduğunu aktaran Akşener, acilen somut hamlelerde bulunulması gerektiğini kaydetti.

Akşener, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) başından beri İYİ Parti milletvekilleri tarafından sürecin izlendiğini ve konuya ilişkin yasa teklifleri ile önergeler sunulduğunu ifade ederek, bunların Cumhur İttifakı tarafından kabul edilmediğini söyledi. 

"Aşılar ücretsiz olsun dedik, reddettiler"

Türkiye'ye getirilecek yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının bütün vatandaşlara ücretsiz uygulanmasını istediklerini ancak bunun Cumhur İttifakı vekilleri tarafından kabul edilmediğini belirten Akşener, Erdoğan'ın dün akşam kabine toplantısında sonra "Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşıları ücretsiz uygulanacak." dediğini hatırlattı.

"Türkiye, esnafına 2 bin lira destek sağlayabilir"

Akşener, Türkiye'nin milletine ücretsiz olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı uygulayabilecek ve güç durumdaki esnafına her ay 2 bin TL destek sağlayabilecek bir ülke olduğuna dikkat çekerek, iktidarın Türk milletine ve esnafa gereken önemi vermediğini iddia etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) işaret eden Akşener, "Sadece koltuklarını dert ediyorlar." dedi.

Yorumlar (0)