"Türkiye olmadan Avrupa'nın güvenliği sağlanamaz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa'nın 'Yukarı Karabağ' ile ilgili kararının hükümsüz olduğunu söyledi. Öte yandan, Türkiye olmadan Avrupa'da güvenliğin tehlikeye gireceğini belirtti.

SİYASET 08.12.2020, 18:15 08.12.2020, 20:47
"Türkiye olmadan Avrupa'nın güvenliği sağlanamaz"

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanmıştı.

Söz konusu toplantıda koronavirüsle savaş başta olmak üzere, ekonomideki son gelişmeler üzerinde duruldu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kira ve maaş ödemeleri iddiası

"AK Parti'nin hazine yardımı oranından yüzde 30’unu teşkilatlarımıza naklediyorduk, salgın sürecinde bu oranı yüzde 40 yükselttik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatların ihtiyaçları hususunda oldukça hassastır. Bu hususta partimizin herhangi bir sorunu bulunmamaktadır, borcu da yoktur."

Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti

"Cumhurbaşkanımızın Azerbaycan ziyareti tarihi bir değere sahip. 9-10 Aralık'ta gerçekleşecek olan bu ziyaretle Azerbaycanlı dostlarımızla buluşacağız. Kardeşlerimize ait olan topraklar, asıl sahibine geri dönmüştür."

"Fransa'nın kararını tanımıyoruz"

"Fransa Parlamentosu'nun 'Yukarı Karabağ' kararını tanımıyoruz. Fransa tarafsızlığını kaybetmiş durumda. Fransa'dan şu ana dek Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerden çıkması gerektiğini belirten bir beyanat duymadık.

Macron, ülkemize karşı bazı devletleri kışkırtma gayretinde. Bu son seviye radikal bir yaklaşımdır. Fransa, Türkiye karşıtı bir ortam oluşturma gayretinde. Doğu Akdeniz'de de bunun aynısını gerçekleştiriyorlar. Fransa gibi köklü bir devletle hiç uyuşmuyor. Fransa yönünden Türkiye karşıtlığı doğru bir anlayış değildir."

"Türkiye olmadan, Avrupa'nın güvenliği sağlanamaz"

"Yunanistan devamlı diplomasiyi çalıştırmaktan söz ediyor fakat AB zirvesi öncesi ülkemize karşı son derece saldırgan açıklamalarda bulunuyorlar. Biz olmadan Avrupa’nın güvenliği sağlanamaz."

AB yaptırımları

"Masadan kaçan taraf Yunanistan'ın ta kendisidir. Komşuyuz ve bu coğrafyada hep birlikte yaşamımızı sürdüreceğiz. Türkiye’ye dayatmalarda bulunarak hiçbir biçimde netice alamazsınız. Ülkemize karşı yaptırım dili kullanmak tamamen bir akıl tutulmasıdır."

"CHP, Türkiye karşıtlarıyla aynı şeyleri konuşuyor"

"İnanılmaz yadırgıyorum. Türkiye karşıtlarının tezlerinin CHP’nin yöneticilerinin tezi durumuna gelmesini ibretle seyrediyoruz. Üstüne üslük biz bilgi de verdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saatlerce ulaşılamadığını söylüyor. Cumhurbaşkanımızın herkeste cep telefonu vardır, 1 dakika içerisinde kendisine ulaşırsınız. Bu tezi dayandırdığınız teknik veriler, hukuki bilgiler bütünüyle yanlıştır. Geldiğimiz noktada, Yunanlılar kendilerinin CHP tarafından haklı bulunduğu yönünde konuşmalar yapıyorlar."

Yorumlar (0)