TDP lideri Sarıgül'den sığınmacı çağrısı: "Bütün partileri davet ediyorum"

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde mahkumlar için af çağrısını yineledi. Sarıgül, ayrıca sığınmacı meselesinde iş birliği yapmak üzere siyasi partilere çağrı yaptı.

SİYASET 27.09.2022, 15:28
TDP lideri Sarıgül'den sığınmacı çağrısı: "Bütün partileri davet ediyorum"

Sarıgül, Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Af çağrısını yineledi

Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısına temas eden Sarıgül, söz konusu bayrak ve toprak olduğunda, emniyetin her zaman gereğini yapacağını aktardı.

Açıklamasında af çağrısını tekrarlayan ve bunun siyasi değil, vicdani bir çağrı olduğunu söyleyen Sarıgül, şunları söyledi:

"Özellikle pandemi şartları münasebetiyle senetlerini ve çeklerini ödeyemeyen binlerce esnaf oldu. Bunların hepsi kardeşlik hukuku ve toplumsal barış affını beklemekteler. Şu anda cezaevlerinde doğan ve annelerini, babalarını, görmeyen binlerce çocuğumuz var. Yine babaları, anneleri, kader mahkumu olarak cezaevinde bulunan, annelerine, babalarına kavuşamayan binlerce çocuk var dışarıda. O sebeple bugün 63. cezaevinin önündeyim. Tüm Türkiye'yi dolaşıyorum. Tüm siyasi partileri, toplumsal barış ve kardeşlik hukuku affına destek vermeye çağırıyorum.” 

Siyasi partilere çağrı

Sarıgül, siyasi partileri sığınmacı meselesinde iş birliği yapmaya çağırarak, "Tüm siyasi partileri NATO görüşmeleri sırasında, hükümetin elini kuvvetlendirmek ve 6,5 milyon mültecinin NATO üyesi devletlere eşit olarak dağıtılması için hükümete yetki vermeye davet ediyorum." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)