SP Adayı: Seçimi biz kazandık

47 bin oy alan Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Necdet Gökçınar, seçimi kendisinin kazandığını söyledi. 

SİYASET 24.06.2019, 10:27
SP Adayı: Seçimi biz kazandık

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri geride kaldı. İstanbul'un 39 ilçesinden 28'i, "Ekrem İmamoğlu" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54,03 oran ve 4.698.782 oy ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olurken; Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım yüzde 45,09 oran ve 3.921.201 oy ile rakibinin 777.581 oy gerisinde kaldı.

Seçimde, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar ise 47 bin 540 oy alabildi. Necdet Gökçınar, seçim sonuçlarında partisinin önemini vurguladı ve 31 Mart'a kadar yapılan haksızlardan bahsetti.

“Saadet Partisi'nin anahtar rolünü gösterdik”

İstanbul seçimlerinde Saadet Partisi'nin demokratik açıdan etkisine değinen Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, “Oyuna talip olunan olduk, Saadet Partisi'nin ne kadar anahtar bir rol oynadığını da gösterdik. Tabii oyumuzdaki kayıpta yaşanan mağduriyetin etkisi var, ancak bizim duruşumuz hiç değişmedi. Bundan sonra da oy oranına bakmadan aynı şeyleri söyleyeceğiz: Demokrasimizin Saadet Partisi'ne ihtiyacı var."

İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı olarak sadece AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak yayınına çağrılmasını eleştiren Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, "Öyle yapmayalım, biz kazanacak gibi çalıştık, adaylardan bizim davet edilmememize ilişkin bir çıkış beklerdim." diye konuştu.

"Seçimin kazananı Saadet Partisi"

Ayrıca "Seçimin kazananı biziz." diyen Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, "Ayrışmaya karşı durduk, toplumdaki birleşmeyi sağladık, bu duruşumuzun oya dönüşmesi de bir gün olacak." şeklindeki ifadeleri kullandı.

Yorumlar (0)