Sırrı Sakık'tan İmralı mesajı: "Kapısını kıracağız"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Yeşil Sol Parti Ağrı milletvekili adayı Sırrı Sakık, Erzurum'un Hınıs ilçesindeki mitingde konuştu. Buldan, 100 milletvekili çıkarmak istediklerini söyledi. "İmralı'daki tecridin kapısını kıracağız." diyen Sakık ise sosyal medyada tepki topladı.

SİYASET 03.05.2023, 16:26 04.05.2023, 09:00 Hakan Öksüz
Sırrı Sakık'tan İmralı mesajı: "Kapısını kıracağız"

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'un Hınıs ilçesinde miting düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, hedeflerinin 100 milletvekili çıkarmak olduğunu söyledi. Yeşil Sol Parti'nin Erzurum'dan en az 3 milletvekili çıkarması gerektiğine vurgu yapan Buldan, "Ülkenin her yerinde Yeşil Sol Parti'yi birinci parti yapmak istiyoruz. Bütün bölgelerde yeni solun bayraklarını görüyoruz. Bir coşku var, bunun farkındayız." dedi.

Pervin Buldan: "Arkamıza rüzgarı aldık"

Seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden gireceklerinin hatırlatmasını yapan Buldan, "Arkamıza rüzgarı aldık. Bu rüzgarla birlikte Parlamento'ya yürüyoruz. Güçlü bir temsiliyetle TBMM'de yer alacağız. Baskı uğrayanlar, ötekileştirenler, Türk'ü, Kürt'ü, Sünni'si, Alevi'si omuz omuza vermiş. Bu atmosfer, hedefimizi gerçekleştirebileceğimizi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Sırrı Sakık: "İmralı'daki tecridin kapısını yerle bir edeceğiz"

Yeşil Sol Parti Ağrı milletvekili adayı Sırrı Sakık'ın konuşması ise sosyal medyada tepkilere neden oldu. Zindanların kapılarını açacaklarını söyleyen Sakık, "İmralı'daki tecridin kapısını yerle bir edeceğiz. Arkadaşlarımızı, özgürlüklerine kavuşacak. Bir dahaki yerel seçimlerde Selahattin Demirtaş'ın da Gültan Kışanak'ın da Figen Yüksekdağ'ın da serbest kalacağına inanıyorum. 10 binlerce arkadaşımız özgürlüklerine kavuşacak." diye konuştu.

Yorumlar (0)