Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın babasından HDP çıkışı: “Defedilmeli”

Batman'da terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı sırasında hayatını kaybeden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın babası, HDP’lilerin TBMM içerisinde bulunmaması gerektiğini ifade etti.

SİYASET 24.11.2022, 09:43 25.11.2022, 11:12
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın babasından HDP çıkışı: “Defedilmeli”

Batman’ın ilçesi Kozluk’ta terör saldırısı sırasında şehit düşen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, evladını kaybetmenin acısıyla beşinci Öğretmenler Günü’ne girdiklerini dile getirerek HDP’ye tepki gösterdi.

"Bizim için acı dolu günler"

Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programına katılım sağlayan baba Sadık Yalçın, “Kızımın olmadığı günler benim en acılı zamanlarım oluyor. Biz de çok isterdik, yanına sınıfına çiçeklerle gelelim, ne yazık ki kabrine çiçeklerle gidiyoruz. Bu durum bizleri çok üzüyor.” dedi.

“Öğretmenler insanlık için ayrıcalıklı insanlar”

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te meydana gelen terör saldırının ardından kızları gibi 22 yaşında yaşamını yitiren sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan hakkında konuşan Yalçın, “Gaziantep’te yaşanan saldırının ardından hayatını kaybeden genç kızımızı izlerken gözlerim doldu. Aklıma benim evladım geldi. Yurdun dört bir kesiminde çalışma sağlayan öğretmenlerimiz güzel insanlar, insanlık için ayrıcalıklı olan insanlardır. Ülkemizin gelecek nesillerini oluşturmak için evlatlarımızı baba ve anneden sonra öğretmenlerimize emanet olarak gönderiyoruz. Bu şekilde yaşamlarının sona ermesi bizleri fazlasıyla üzüyor. Üzüntümüzün dışında birçok konuya da üzülüyoruz. Bunlar DEAŞ, PYD ve PKK gibi terör yapılanmalarının maalesef dışardan ve içerden beslenme faaliyetlerinin sonucunda meydana gelen olaylar” dedi.

“Hem devletin imkanlarından yararlan hem de huzursuzluk getir”

Terör yapılanmalarının TBMM gibi önemli bir yerde siyasi kolları olduğuna da dikkat çeken Yalçın, "Bu yapılanmalarda bu toplumun bireyi veya insan demek ne derece doğru olur bunu bilemiyorum. Türk vatandaşları bu durumu kendi vicdanı içerisinde değerlendirmeli. Suyunu içiyorsunuz, ekmeğini yiyorsunuz, havasını içinize çekiyorsunuz, devletin sağladığı tüm olanaklardan faydalanıyorsunuz. Ancak bütün bunlara rağmen kalkıyor ve kürsüden akıllara durgunluk veren kelimeleri çok basit bir şekilde dile getirebiliyorlar. ‘Biz gücümüzü dağdan alıyoruz’ şeklinde cesaretli bir şekilde konuşabiliyorlar. Bizlerin mağdur insanlar olarak toplum olarak bu durumu anlamamız muhtemel değil. Düşünüyorum ki bu durumun gereği ilerde gerçekleştirilecektir. Buradan isteğimiz, çağrımız bu kişilerin meclisten en kısa süre içerisinde defedilmesi ve gereken cezaları almasıdır. Hem gelip bu ülkenin olanaklarından yararlanacaksınız hem de dışarıda olan Müslüman Türk halkının düşmanlarıyla içerdekilerle bir araya gelerek bu ülkenin düzenine, dirliğine ve birliğine huzursuzluk getirecek şekilde çalışmalar sağlayacaksınız. Bu durumu dünyanın hangi devleti ve toplumu onaylar. Anlamakta zorluk çekiyoruz." diyerek tepkisini gösterdi.

Yorumlar (0)