Saruhanlı krizi devam ediyor: CHP’den istifa geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da, CHP'li Saruhanlı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeki Bilgin'in başvurusunun geç yapılması ve CHP tarafından aday gösterilememesi, ilçe başkanı Atınç Günbay'ın istifasına neden oldu.

SİYASET 23.02.2024, 17:59 26.02.2024, 09:10 Buse Önder
Saruhanlı krizi devam ediyor: CHP’den istifa geldi

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşanan gelişmeler, CHP'li Saruhanlı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeki Bilgin'in aday listesinin ilçe seçim kuruluna geç teslim edilmesi ve aday gösterilememesiyle kamuoyunda geniş yankı buldu.

Bu durumun ardından Saadet Partisi'nin listesini çekmesi ve mevcut belediye başkanı CHP'li Zeki Bilgin'in Saadet Partisi listesinden belediye başkan adayı olması olaya yeni bir boyut kazandırdı. Yaşananlar, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Atınç Günbay'ın istifasına neden oldu.

Günbay’dan açıklama geldi

Atınç Günbay, yaptığı açıklamada, "Belediye Başkanı ve meclis üyeleri aday listelerinin seçim kuruluna verilmesi esnasında yaşanan aksaklıklar ve hatalar nedeniyle partim, Cumhuriyet Halk Partisi maalesef Saruhanlı'da kendi logosu altında seçime giremeyecek. Manisa'nın diğer ilçeleri ve ülke genelinde aday listelerinin teslimi esnasında yaşanan benzer olaylara rağmen Saruhanlı'da benzer bir süreç işletilmemiştir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı’ndan özür diledi

Günbay, tüm bu gelişmeler nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade ederek, partisinden, partililerden, Saruhanlı halkından ve Belediye Başkanı Zeki Bilgin'den özür diledi. Saadet Partisi'ne teşekkür eden Günbay, CHP Saruhanlı İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ayrıca, istifanın gecikmiş bir süreç olduğunu belirten Günbay, bu süreçteki bekleme nedeninin itiraz süreçlerinin devam etmesinden kaynaklandığını ifade etti.

Yorumlar (0)