Sarıgül’den “genel af” çağrısı: Siyasi değil, vicdani istektir”

Cezaevlerinde bulunan mahkumlar için “genel af” çağrısında bulunan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Siyasi bir istek değil, vicdani bir istektir” dedi.

SİYASET 14.12.2022, 16:13
Sarıgül’den “genel af” çağrısı: Siyasi değil, vicdani istektir”

Bilecik Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna giden ve burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, mahkumlar adına af talebinde bulundu.

“Elimizi uzatacağız, iş imkanı sağlayacağız”

Söz konusu isteğin siyasi düşüncelerle yapılmadığını ifade eden Sarıgül, "Buradan bütün yurttaşlarıma siyasi parti fark etmeksizin çağrıda bulunuyorum. Af isteğimiz siyasi bir istek değildir sadece vicdani bir istektir. Salgın döneminde senet ve çeklerini karşılayamayarak mağdur edilen yüzlerde esnafımız oldu. Şu an bu esnaflarımız ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyorlar. Çeşitli sebeplerle TIR, otobüs, taksi, minibüs ve kamyon şoförlerimizin ehliyetleri ellerinden alındı. Yaklaşık 2,5 milyon kişi şu anda direksiyon başına geçemiyor ve evlerine ekmek götüremiyor. Uyuşturucu batağı içerisinde çabalayan onlarca gencimiz uyuşturucu kullandığından ötürü şu anda çok ağır cezalara tabi tutulmuş halde. Cezaevlerinde gözlerini açan bebekler var. Evlatlarımız daha yaşamla bir araya gelemedi. Türkiye Değişim Partisi olarak toplumsal barış ve kardeşlik hukuku adına bir af isteminde bulunuyoruz. Devletimiz şefkatli ve vicdanlıdır. Biliyorum ki cezaevinden çıkartılan kader mahkumlarına da iş imkanları sağlayacak, elimizi uzatacağız" dedi.

Asgari ücret hususunda diğer siyasi partilere göre farklı bir düşünce içerisinde olduklarını ifade eden Sarıgül, bu durumun siyaset malzemesi şeklinde kullanılmasını doğru görmediklerini aktardı.

Yorumlar (1)
Gercekler 1 yıl önce
Oyum Sarıgül e. Gerçek sorunları bilen tek lider.