Sarıgül’den CHP liderine tam destek: Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz kazandıramadık!

Eski eşi ve oğlu ilgili ilçe belediye başkanlığı iddiaları öne sürülen Mustafa Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteleyen açıklamalar yaptı. Sarıgül, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçimi kaybetmediğini, kendilerinin ona kazandıramadığını ifade etti.

SİYASET 09.08.2023, 15:31 09.08.2023, 16:01
Sarıgül’den CHP liderine tam destek: Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz kazandıramadık!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki önemli destekçilerinden biri de Mustafa Sarıgül oldu.

Öyle ki Sarıgül'ün adı Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevini bırakmasını isteyen Ekrem İmamoğlu'nun yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için geçti.

Sarıgül ise gündeme gelen ve kulislerde konuşulan bu bilgilerin doğru olmadığını söyledi.

Sarıgül ailesine ilişkin iddialar peş peşe orya çıktı

Sarıgül, geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu için Erzincan'da bazı programlar düzenledi. Söz konusu programların ardından ise Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile eski eşi Aylin Kotil’e İstanbul’da ilçe belediye başkanlığı verileceği iddiaları ortaya çıktı.

Emir Sarıgül, Eyüpsultan’ı mı istiyor?

Emir Sarıgül ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada Eyüpsultan Belediye Başkanlığı ile adının anılmasına, “Evet istiyor. Yıllardır siyasetin içinde. Kardeşleri de kendisini destekliyor. Eyüpsultan mı, başka bir yer mi bilmiyorum” dedi.

Emir Sarıgül'ün sözlerinin ardından bir açıklama da Aylin Kotil'den geldi.

Kotil, belediye başkanı olma isteği nedeni ile milletvekilliği adaylığına başvurmadığını ifade etti.

Tüm bu yaşananların ardından telefon bağlantısı ile katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Sarıgül, herkesi şaşırttı.

‘‘Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz kazandıramadık’’

14 ve 28 Mayıs tarihinde düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimini Kılıçdaroğlu’un kaybetmediğini, kendilerinin kazandıramadıklarını söyleyen Sarıgül, sözleri ile gündem olmayı başardı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çok küçük bir farkla seçimi kaybettiğini belirten Sarıgül, "Sayın Kılıçdaroğlu’na CHP’nin her zamankinden daha çok şimdi ihtiyacı var. Kılıçdaroğlu, seçimde yüzde 48 oranında oy aldı. Kılıçdaroğlu, seçimi çok az bir oy ile kaybetti. Doğrusu, Kılıçdaroğlu kaybetmedi, biz ona kazandıramadık bize yazıklar olsun. Kılıçdaroğlu, eğer yüzde 2 oranında daha oy alsaydı bugün çok başarılı ve güzel işler yaptı denilecekti" şeklinde konuştu:

CHP genel başkan aramıyor!

Son olarak Kılıçdaroğlu'nun ekibini başarısız bulduğunu söyleyen, Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

"Psikolojik üstünlük, birinci tura kadar Kılıçdaroğlu’ndaydı, fakat ne yazık ki Kılıçdaroğlu’nun yanındaki arkadaşlar süreci iyi yönetemediler. Yerel seçimlere kısa bir süre kala yapılacak olan bir değişik ne CHP’ye ne ülkemize bir fayda sağlar. Şu an CHP bir genel başkan aramıyor"

Yorumlar (0)