Destici'den emekliye zam talebi : "En geç ekim ayında..."

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklilerin maaşlarına yapılan düzenlemeye karşı çıktı. Emeklilerin haklı olarak buna karşı çıktığını kaydeden Destici, ekim ayını işaret etti. Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Destici, ÖTV düzenlemesini de eleştirdi.

SİYASET 09.08.2023, 15:39 10.08.2023, 17:36 Hakan Öksüz
Destici'den emekliye zam talebi : "En geç ekim ayında..."

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, gündemin sıcak başlıklarına dair değerlendirmeler yaptı. Ülkenin başlıca konusunun ekonomi olduğunu vurgulayan Destici, dezavantajlı kesimlerin hayat standartlarının düştüğünü belirtti.

"En geç ekim ayında emekli maaşlarına zam gelmeli"

Ağırlaşan hayat koşulları karşısında alt gelir gruplarını korumak gerektiğine vurgu yapan Destici, "Sosyal devlet olmanın gereğidir bu. Bu anlamda emeklilerimizin talepleri var, görmezden gelemeyiz. Temmuz ayında maaşlarda yapılan düzenlemeye emekliler karşı çıkıyor, haklılar. 2024'ü beklemeden emeklilerin maaşları yeniden düzenlenmeli. En geç ekim ayında bu yapılmalı. Ortada bir adaletsizlik var." dedi.

ÖTV tepkisi: "Vergilerdeki düzenleme adaletli değil"

Akaryakıttan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmasının yanlış olduğunu kaydeden BBP lideri Destici, "Vergilerdeki düzenlemeyi adaletli bulmuyoruz. Bu düzenleme, kamu vicdanını yaralamış durumda. Özel Tüketim Vergisi, neden üretenden alınıyor. Madem adı Özel Tüketim Vergisi, o zaman özel tüketenden vergi alın. Anayasa'da geçtiği üzere vergi, kazancı olandan alınmalı. Düşük gelirli vatandaşlardan ve üreticilerden vergi almak doğru değil." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)