Sarıgül'ün sosyal medya beğenisi, yeni ittifak sinyali mi?

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün bir Twitter beğenisi, "3'üncü ittifak mı geliyor?" sorusunu gündeme taşıdı.

SİYASET 15.06.2022, 11:10 Hakan Öksüz
Sarıgül'ün sosyal medya beğenisi, yeni ittifak sinyali mi?

2023 yılının Haziran yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaşık bir yıl kaldı. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte adaylar da belirginleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın adayı olduğunu açıkladı. 

Önceki aylarda seçimlere ilişkin yorumda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı aday adayı olacağını duyurmuştu. Eski Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve doktor Serdar Savaş, adaylığını açıklayan diğer isimlerden oldu.

Millet İttifakı, adayını açıklamadı

Millet İttifakı ise henüz cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin kesin bir açıklamada bulunmadı. Siyaset dünyası nefesini tuttu ve Millet İttifakı'nın adayını beklemeye koyuldu. CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin adayı beklenirken bir yandan da diğer ittifakların kurulmaya başlandığı ileri sürüldü.

"3'üncü ittifak mı geliyor?" 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün bir Twitter beğenisi, "3'üncü ittifak mı geliyor?" sorusunu gündeme getirdi. Sarıgül'ün, "3'üncü ittifak gündemde" iddiasını ortaya atan bir Twitter paylaşımını beğenmesi, dikkatlerin bu yöne çevrilmesine neden oldu.

İddialara göre yeni ittifakta; Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan gibi isimler yer alacak. 

Sarıgül'den 6'lı masa eleştirisi

Önceki haftalarda yaptığı açıklamada muhalefet partilerinin oluşturduğu 6'lı masa hakkında sert yorumlarda bulunan Sarıgül, "İktidarın tuzağına düştüler. Bu masaların başarıya ulaşacağını düşünmüyorum. Gerçek sorunu göremiyorlar. Elektrik faturaları, hayat pahalılığı, çiftçilerin sorunları... Asıl bunların üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. Koskoca Türkiye, bu iki ittifaka mecbur kalamaz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)