Mithat Sancar: Ortak aday konusunda diyaloğa açığız

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “2023 seçiminde ortak aday konusunda diyaloğa açığız. Ancak şartlarımız yerine getirilmezse kendi adayımızla da yolumuza devam edebiliriz” dedi. 

SİYASET 14.06.2022, 17:40
Mithat Sancar: Ortak aday konusunda diyaloğa açığız

Grup toplantısında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’nin 2023 seçimlerinde nasıl bir politika izleyeceğine dair yeni mesajlar verdi. Önemli bir seçim sürecinin yaklaşmakta olduğunu dile getiren Sancar, “Bizim önceliğimiz, elbette seçmenimizin ve partimizin çıkarlarını muhafaza etmektir” şeklinde konuştu.  

“Açık müzakere ve açık diyalog bizim kıstasımızdır”

Ortak aday fikrine karşı olmadıklarını dile getiren Sancar, “2023 seçimlerine artık 1 sene gibi çok kısa bir zaman kaldı. Biz ortak aday fikrine karşı bir tutum içerisinde değiliz. Diyaloğa açığız. Ancak biz açık diyalogdan yanayız. Açık mutabakatla ortak aday fikrine sıcak bakarız. 1 sene sonraki seçimlerde de duruşumuz bu yönde olacak. Açık müzakere ve açık diyalog bizim kıstasımızdır. Gerçeklerle yüzleşme temelinde bir anlaşma talep ediyoruz. Eğer bu şartlarımız yerine getirilmezse kendi adayımızla da yolumuza devam edebiliriz” ifadelerini kullandı. 

“Yöntemlerimiz ve şartlarımız bunlardır”

HDP’nin herkesle konuşmaya hazır olduğunu vurgulayan Sancar, “Kulis işleriyle, onunla, bununla uğraşmak istemiyoruz. Bizler buradayız. Yöntemlerimiz ve şartlarımız da bunlardır. Bu şartlar çerçevesinde her türlü görüşmeye ve diyaloğa hazırız. Eğer bu yöntem yerine getirilmeyecekse, elbette kendi adayımızı çıkararak yolumuza bakacağız” dedi. 

Yorumlar (0)