İşte Aslı Enver'in yakasını bırakmayan o hastalık!

Ünlü oyuncu Aslı Enver'in yaşadığı sağlık sorununun ne olduğu ortaya çıktı. İşte ünlü oyuncuyu çocukluğundan bu yana takip eden hastalık...

MAGAZİN 14.06.2022, 17:38 15.06.2022, 12:09 Hakan Öksüz
İşte Aslı Enver'in yakasını bırakmayan o hastalık!

Hayat Bilgisi, Kavak Yelleri ve İstanbullu Gelin gibi televizyon dizilerinde canlandırdığı rollerle milyonların sevgilisi olan Aslı Enver'in, bir süre önce bir rahatsızlıktan muzdarip olduğu ortaya çıkmıştı. Zaman zaman aşk hayatıyla gündeme gelen 38 yaşındaki oyuncunun, nasıl bir sağlık problemi yaşadığı merak edilmişti.

"Disleksi nedeniyle küçükken zorluklar yaşadım"

Ünlü oyuncu Aslı Enver'in yaşadığı sağlık sorununun disleksi olduğu ortaya çıktı. Disleksi nedeniyle çocukluk döneminde sıkıntılar yaşadığını kaydeden Enver, bu durumun yarattığı zorlukları aşmak için yıllarca mücadele ettiğini söyledi. Edinilen bilgilere göre disleksi rahatsızlığının kesin bir tedavisi bulunmuyor.

Bir süre önce Önder Öztarhan ile aşka yelken açan ancak mutluluğu bulamayan Aslı Enver, son zamanlarda kendini işe kaptırdı. Ünlü oyuncu, Netflix adlı platformda yayınlanan "Sen Yaşamaya Bak" adlı filmde Melisa karakterine hayat verdi.

Disleksi nedir? 

Peki disleksi nedir? Temelde "öğrenme zorluğu" olarak tanımlanan disleksinin genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıktığı biliniyor. Disleksi tanısı konulan kişiler genellikle yanlış telaffuz, hızlı okuyamama ve yazmada zorlanma gibi belirtiler gösteriyor. 

Hint oyuncu Aamir Khan'ın yönetmenliğini üstlendiği 2007 yapımı Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar) adlı film, disleksi ile ilgili en popüler filmlerden biri olarak biliniyor. Filmde, disleksi tanısı konulan bir çocuğun yaşadığı zorluklar anlatılıyor.

Yorumlar (0)