Sanaysun Rize'desun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Mukogawa Kadın Üniversitesi'nde kendileri için düzenlenen çay seremonisine katıldı.

SİYASET 27.06.2019, 17:33
Sanaysun Rize'desun!

Memleketi Rize olan ve çaya olan düşkünlüğü ile bilinen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte gittikleri Mukogawa Kadın Üniversitesi'nde, kendileri için hazırlanan çay seremonisine katıldı.

G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere, Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine Mukogawa Kadın Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı tevdi edilmesi öncesinde üniversiteyi eşi Emine Erdoğan ile birlikte gezdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile burada kendileri için düzenlenen çay seremonisine katıldı. Yere oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a geleneksel kimono giyimli kadınlar tarafından çay servisi yapıldı.

Kendilerine eşlik eden üniversite yetkililerinden çay seremonisi hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim memleketim Rize. Rize, çay şehridir." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yıllardır siyah çay üretildiğini, şimdi ise yeşil ve beyaz çay üretiminin de yapıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, daha sonra ikram edilen çayı seremoni eşliğinde içti.

Yorumlar (0)