Pervin Buldan’dan seçim değerlendirmesi

Seçim takvimi ile ilgili tartışmalar hakkında değerlendirmede bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Gidip de gelmeyeceğiniz zamanı ben size söyleyeyim. İktidar haziran döneminden korksa bile seçimlerin ikinci turu haziranda gerçekleştirilecektir." dedi.

SİYASET 17.01.2023, 15:43 18.01.2023, 09:29
Pervin Buldan’dan seçim değerlendirmesi

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, özgürlük ve emek ittifakı olarak ilk mitinglerini İstanbul’da düzenlediklerini ifade etti. Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Bütün yollar gidişinize çıkmaktadır"

Hükümetin seçim için bir arayışta olduğunu ifade eden Buldan, “Seçim ayı için nisan ile mayıs arasında dönüp duran bir yönetim var. MHP ve AKP ittifakı. Ben size gidip de gelmeyeceğiniz zamanı söyleyeyim. Hükümet haziran ayından korkuyor olsa bile seçimlerin ikinci turu haziran döneminde gerçekleştirilecektir. Bu nedenle takvimlere fazla heveslenmeyin. Tüm yollar gidişinize çıkmaktadır" dedi.

“Bu gemi kıyıya varamaz”

Muhalefete tepki gösteren Buldan, “Türkiye'nin yönetim şeklini tamamen değiştirme iddiası yerine restore etmeyi planlayan bir düşüncenin etkisini gösterdiğini, bu hadise ise ülkeyi yeniden aynı çıkmazlara götürecektir. Mevcut geminin her bir bölümüne su girmektedir. Bir, iki yama ile geminin yeni kaptanı olabilme isteğinin ilerisine geçemeyen bir muhalefet düşüncesiyle bu gemi kıyıya varamaz” şeklinde konuştu.

Bahçeli’ye HDP’nin kapatılması tepkisi

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından dile getirilen, "HDP'nin kapatılması, demokrasinin ve adaletin onurudur" ifadelerine yanıt veren Buldan, "Asıl sizin ve beraber hareket ettiğiniz kişinin Kürt düşmanlığı siyasetinin ortadan kaldırılması, adaletin ve demokrasinin en büyük onuru olarak görülecektir" dedi.

Yorumlar (0)