Özgür Özel: Eskisi istifa etti yok, yenisi göreve geldi yok

CHP'li Özgür Özel, “Ortalıkta bir Hazine ve Maliye Bakanı yok. Eski bakan istifa etti yok, yenisi ise göreve geldi yok. Dolar olmuş 8.40. Nerede bu bakan? Bakan ortada yok. AK Parti Başkanı nerede? O da yok. Yeni Merkez Bankası Başkanı çıkıp bir şeyler söylüyor, kimsenin ciddiye aldığı yok." dedi.

SİYASET 31.03.2021, 21:52 01.04.2021, 16:25
Özgür Özel: Eskisi istifa etti yok, yenisi göreve geldi yok

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te basın toplantısı gerçekleştirdi. Özgür Özel, ekonomideki son gelişmeler hakkında da konuştu.

"Eskisi de yok yenisi de yok"

"Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, ekonomi yönetiminde boşluk olduğunu teyit ediyor. Açlık, yoksulluk, enflasyon, işsizlik ve dolar adeta fırladı. Ortalıkta bir Hazine ve Maliye Bakanı yok. Eski bakan istifa etti yok, yenisi ise göreve geldi yok. 'Damat nerede, para nerede?' diye sorduk, ses yok. Yenisi de ortada yok. Dolar oldu 8,40 TL. Nerede bu bakan? AK Parti Başkanı nerede? O da yok. Beyefendiye soru sorulamıyor. Gazeteciler kabine değişikliğini soramıyor. 

"Ödleri kopuyor"

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası... Dolar duracaksa, bunu onlar yapacak. Gerçi pek niyetleri yok. Eskisi, fiyat istikrarından bahseder dururdu. Bu ağzına alamıyor, ödü kopuyor 'fiyat istikrarı' demeye. Çıkıp bir şeyler anlatıyor ama kimsenin ciddiye aldığı yok. Güya 5 yıl için seçiliyorlar ama bağımsız olmaya çalışanı hemen görevden alıyorlar. Yeni gelenin de ödü kopuyor. 2 Mart'ta bir soru sorduk, '128 milyar dolar nerede?' dedik. Anayasa, bu sorunun 15 gün içerisinde cevaplanması gerektiğini söylüyor. Neden cevaplamıyorlar? Sayın Şentop, Sayın Elvan'a ihtar yazdı mı? Biz sormaya devam edeceğiz."

Yorumlar (0)