Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu

Bakan Koca, video konferans yöntemi ile bir araya gelen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklamada bulundu.

GÜNDEM 31.03.2021, 22:25 01.04.2021, 16:23
Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı ardından yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Bakan Koca, söz konusu açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Yakında çok büyük miktarlarda alım yapacağız"

"Aşılama faaliyetlerini hızlandırmak için BioNTech, Sinovac gibi aşıların yanı sıra artık yeni tedarik kaynaklarımız da mevcut.

Farklı aşı üreticileri ile görüşmelerimiz neticesinde, yakın bir zamanda çok daha büyük miktarda bir alım potansiyeline sahip olacağız.

Ülkemiz, çok yakın bir zamanda aşı ihtiyacını tamamıyla kendi üretimi üzerinden karşılayacak.

İntranazal aşımızın gönüllüler üzerindeki neticeleri arzu ettiğimiz gibi olursa, söz konusu aşı, dünyada emsali olmayan bir COVID-19 aşısı olacaktır.

"Tablonun sebebi, İngiltere varyantı"

İngiltere mutasyonu, 81 kentte, 180 bin 448 numunede tespit edilmiştir. Güney Afrika mutasyonu, 11 kentte, 169 numunede tespit edilmiştir. Brezilya mutasyonu, 2 kentte, 4 numunede tespit edilmiştir. California-New York mutasyonu, bir kentte, 2 numunede tespit edilmiştir.

Günlük olarak açıkladığımız tabloların tamamı, İngiltere mutasyonunun Türkiye'deki vakaların yüzde 75'lik bir bölümünü oluşturduğunu ve klasik koronavirüsün yerini aldığını göstermektedir."

Yorumlar (0)