Özcan’dan CHP’ye çok sert tepki: HDP’nin 3 kuruşluk oyu için…

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçim sonuçlarının ardından CHP'ye tepki gösterdi. Özcan, “Artık yeter ABD uşağı HDP’nin 3 kuruşluk oyunu alacağız diye, milyonlarca Türk Milliyetçi, Atatürkçü insanı üzüyorsunuz” dedi.

SİYASET 16.05.2023, 11:27 16.05.2023, 11:49 Şeyda Gül
Özcan’dan CHP’ye çok sert tepki: HDP’nin 3 kuruşluk oyu için…

Yüksek Seçim Kurulu’nun dün yaptığı açıklamada seçimin ikinci tura kaldığının teyit edilmesinin ardından birçok isim seçim değerlendirmesini de bulundu. Bunlardan biri olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, muhalefetin yenilgisini değerlendirdi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Özcan, geçici süreliğine ihraç edildiği Partisi CHP'yi ağır sözlerle eleştirdi.

Üç kuruşluk oy için…

CHP'ye HDP ilişkileri nedeniyle sert tepki gösteren Özcan, milyonlarca Türk milliyetçi ve Atatürkçü insanın üzüldüğünü ifade etti. Tüm bunların ABD uşağı HDP'nin 3 kuruşluk oyunu alacağız diye yapıldığını söyleyen Özcan, “Net ve açık olalım PKK terör örgütüdür, Apo cezaevinden tabutla çıkacak, sığınmacılar derhal gönderilecek demekten çekinmeyelim” değerlendirmesinde bulundu.

Seçim ikinci tura kaldı

Cumhurbaşkanlığı için hiçbir adayın 50+1 oy alamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta yapılacak olan ikinci tur oylamasında cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

Yorumlar (0)