Özcan'dan CHP'nin ihraç kararına tepki: CHP yönetimince partiden atılmak beni küçültmez

CHP Yüksek Disiplin Kurulunun (YDK) kendisi hakkında verdiği ihraç kararına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Özcan, parti yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

SİYASET 26.07.2023, 16:50 27.07.2023, 17:08
Özcan'dan CHP'nin ihraç kararına tepki: CHP yönetimince partiden atılmak beni küçültmez

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Başarısız Bay Kemal, toplam 12 tane seçim kaybetti fakat anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK'ya beni partiden ihraç ettirtti. Emin olun ki bu karar yalnızca CHP'nin Atatürkçü gömleğini çıkartmasını isteyen Sorosçuları, Badem bıyıklıları, 10 Aralıkçıları ve HDP'li terör sevicileri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Bay Kemal, Atatürkçü hiç kimseyi partide bırakmama konusunda kararlı. Vatansever olmayan ve koltuk sevdalısı olan herkese karar hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

‘‘Bugün beni ihraç ettiler, yarın diğer Atatürkçüleri…’’

Türk milliyetçisi ve Atatürkçü çizgisinden taviz vermeden yoluna devam edeceğini vurgulayan Özcan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

"FETÖcülere, Sorosçulara, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimi tarafından partiden atılmak beni asla küçültmez. Mevcut yönetimden de zaten başka bir şey beklemiyordum. Bugün beni ihraç ettiler, yarın da sıra Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerlerine… Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu değerlerimiz."

Kurulda 3 dosya masaya yatırıldı

CHP Yüksek Disiplin Kurulunun, parti genel merkezinde bugün düzenlediği ve yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda, Tanju Özcan'ın dosyasının da içinde olduğu 3 dosya görüşüldü.

YDK Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Özcan hakkında, CHP Tüzüğü'nün "kesin çıkarma cezası gerektiren parti suçları" başlıklı maddesinin "programa, tüzük kurallarına, kurultay, yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak" ile "partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" bendleri kapmasında partiden kesin çıkarma cezası verildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)