MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik, MYK toplantısının akabinde önemli açıklamalar yaptı. Çelik, asgari ücrete ilişkin olarak, "Bakanlığımızın yetki bölgesi var. Ben kendi düşüncelerimizi açıklarken onların bölgesine girmek istemem. Makul, hakkaniyetli bir tablonun oluşması için tüm enstrümanların değerlendirileceğini düşünüyoruz" dedi.

SİYASET 30.11.2021, 18:29
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısının akabinde kameraların karşısına geçti. 

"Cumhurbaşkanımız Katar'a gidecek"

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız bugünkü MYK'da ülkemizdeki iç ve dış meseleler ile ilgili geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Politikaların kararlı bir şekilde uygulanmaya devam edileceği mesajında ve kendisinin bundan sonraki adımları hakkında değerlendirmelerde bulundular. Sayın Cumhurbaşkanımız, son haftalarda yoğun bir dış politika etkinliği içerisinde. Yakın bir zamanda da Katar'ı ziyarette bulunacak.

Terörle mücadelemiz kuvvetli bir şekilde sürüyor. Eren operasyonlarımız devam ediyor. Irak ve Suriye'de teröristlere göz açtırmıyoruz. 

Kadını hedef alan şiddete karşı mücadele hususunda herkese kapımız açıktır. Herkesin önerilerine kulak vermeye hazırız. 

"Cumhurbaşkanı adayımız bellidir"

Cumhur İttifakı'nın adayı elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Partimizden bu hususta bir açıklama yapılmadığı yanlıştır. Bizim açımızdan herhangi bir gri alan söz konusu değildir. 

"Bu habercilik değil"

'Bağımsız basın' diyoruz fakat bazı medya organlarının sistematik bir şekilde ülkemizdeki sözde etnik meseleleri karıştırmak istediklerini de çok net görüyoruz. Buna birçok kez şahit olduk. Asimilasyon tarzı şeyleri fitne olarak görüyoruz, bu bir habercilik değil. Ülkemizdeki farklı etnik kökenler üzerine faaliyet gösteren mecralar var, bunların dayanaksız yaklaşımını da yaymaya gayret eden habercilik anlayışı da var. 

"Hakkaniyetli bir tablo oluşacaktır"

Bakanlığımızın yetki bölgesi var. Ben kendi düşüncelerimizi açıklarken onların bölgesine girmek istemem. Makul, hakkaniyetli bir tablonun oluşması için tüm enstrümanların değerlendirileceğini düşünüyoruz."

Yorumlar (0)