Tekirdağ'da ele geçirildi: 4 milyon TL değerinde

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesinde 2 kilogram kaliforniyum maddesi ve tarihi eser niteliğindeki Tevrat ele geçirilirken, 4 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

GÜNDEM 30.11.2021, 18:40 01.12.2021, 16:15
Tekirdağ'da ele geçirildi: 4 milyon TL değerinde

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy ilçesinde güvenlik güçleri tarafından Tevrat ile 4 milyon TL değerinde olduğu düşünülen 2 kilogram ağırlığında kaliforniyum maddesi ele geçirilirken, olaya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

4 kişi gözaltında

İl Jandarma Komutanlığı personelleri, tarihi eser kaçakçılarını yakalamak üzere operasyon düzenledi. Operasyondan evvel İstanbul’dan bazı kişilerin ellerinde bulunan tarihi eserleri ve nükleer silah yapmak için kullanıldığı belirtilen kaliforniyum maddesini söz konusu ilçeye getirip satışa sunacakları bilgisi üzerine operasyon yapmak için düğmeye bastı.

Kolluk güçleri, ilçeye bağlı Fevzi Paşa Mahallesi üzerinde şüpheli bir aracı durdurdu. Gerçekleştirilen aramada, tarihi eser olduğu düşünülen Tevrat, kavanoz içine konumlandırılmış 2 kilogram ağırlığında kaliforniyum maddesi ve farklı dönemlere ait olan tarihi nesneler ele geçirilirken, olaya ilişkin olarak gözaltına alınan M.K., T.Ç. İ.Ö. ve K.K.'nin jandarma karakolundaki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)