MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

Ömer Çelik, Ukrayna'nın Buça kentinde sivillerin katledilmesine ilişkin, "Görüntüler bir hayli üzücü. Sorumlular bir an evvel bulunmalı." dedi.

SİYASET 05.04.2022, 18:20
MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısı akabinde açıklamalar yaptı.

Ukrayna-Rusya

Çelik'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Ukrayna hususunda Sayın Cumhurbaşkanımızın diplomasi trafiği devam ediyor. Dolmabahçe’de gerçekleştirilen müzakere görüşmesi, tüm dünyada yankılandı. Ankara veyahut İstanbul’da ev sahiplikleri yaparak gayretlerimizi sonuca vardırmayı umuyoruz.

Dünyanın tanık olduğu en acı savaşlardan biri olan Rusya-Ukrayna savaşı umarım bir an evvel son bulur. Dün Buça'da ortaya çıkan görüntüler çok üzücü. Bu insanlık dışı eylemin yapanlar ivedilikle ortaya çıkarılmalı.

Net bir şekilde görüldü ki NATO içerisinde ülkemizin rolü tartışılamaz. Ülkemiz olmadan kilit bir güvenlik mimarisi tesis edilemez. AB'nin (Avrupa Birliği) Türkiye'nin olmadığı bir Ukrayna zirvesinin anlamsız olduğunu gördüğünün farkındayız.

Tunus

Tunus'ta yaşanan gelişmeleri yakından izliyoruz. Kendi demokrasilerini korumak açısından çok önemli. Tunus önemli bir devlet, çok büyük kazanımları mevcut. Bu kazanımların kaybedilmemesi gerekiyor. 

Ekonomi

Biz devamlı olarak sahada olan bir siyasi partiyiz. KDV indirimlerinin fiyatlara yansıyıp yansımadığı hususunu yakından takip ediyoruz. Stokçulara yönelik çok güçlü önlemlerimiz var. Bu hususları yakın takip ederken, bir de yalan haberlerle uğraşmak durumunda kalıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu çıktı, 2,5 milyon hayvanın Katar'a satıldığını dile getirdi. Ticaret Bakanlığı da yanıtını verdi. Resmi olarak alınmış olan önlemleri dahi görmezden gelen yalan siyaseti yürütüyorlar."

Yorumlar (0)