Mustafa Sarıgül: İlk turda öyle bir aday çıkartacağız ki, solu ve sağı birleştirecek

Türkiye Değişim Partisi (TDP) lideri Mustafa Sarıgül, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda kendi adaylarını çıkartacaklarını açıkladı.

SİYASET 03.02.2021, 19:28 04.02.2021, 14:50
Mustafa Sarıgül: İlk turda öyle bir aday çıkartacağız ki, solu ve sağı birleştirecek

Kastamonu'yu ziyarette bulunan TDP lideri Mustafa Sarıgül, burada gerçekleştirdiği konuşmada, ülkemizi karış karış gezerek vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getirdi.

Herkesi bir araya getirecek bir cumhurbaşkanı adayı açıklayacaklarını belirten Sarıgül, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz ilk turda öyle bir aday ortaya koyacağız ki bilgisiyle, yetenekleriyle, becerisiyle, deneyimiyle; batısı, doğusu, kuzeyi, İç Anadolu'su, Karadeniz'i, Ege'si, Marmara'sı ve Trakya'sıyla bütün vatandaşlarımı, solu ve sağı birleştirecek, kültür mozaiklerini bir araya getirebilecek, tüm inançlara saygı gösterecek, demokratik dünya ile Türkiye'yi buluşturacak, evrensel hukuk kurallarına saygılı olacak. Öyle bir adayımız olacak ki o aday birinci olacak. 

Biz ilk turda hiçbir ittifakın içinde olmayı doğru bulmuyoruz. Her siyasi partinin kendi düşüncelerini ve görüşlerini milletimizle paylaşmasını arzu ederiz. Birinci turda ittifak yapmayı talep eden partiler, kendi oylarını saklayan partilerdir. Bizim oyumuz çok kıymetlidir. Bizim oyumuz, Türkiye Değişim Hareketi'nin oyudur. Bizim oyumuz senelerden bu yana hareketti, şimdi bereket oldu."

Başkent Ankara'ya vatan ve demokrasi sofrası kurmaya gideceklerini dile getiren Sarıgül, 'bayrak ve sınır birliği' diyen tüm vatandaşlarla birlikte olacaklarını belirtti.

Yorumlar (1)
Erol 3 yıl önce
Aç tavuk kendini darı ambarında sanır ağam bizimle eğlenir