Musa Eroğlu: Avrupa önce kendine baksın

Halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu, "Amerika’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin bize demokrasi veya insanî değerleri öğretmeye çalışması kanıma dokunuyor. Onlar önce kendilerine baksın." şeklinde bir açıklama yaptı.

SİYASET 28.10.2019, 11:55
Musa Eroğlu: Avrupa önce kendine baksın

Halk müziği sanatçısı Musa Eroğlu, Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'a yaptığı açıklamada "Amerika’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin bize demokrasi ya da insanî değerleri öğretmeye çalışması kanıma dokunuyor. Onların böyle bir hakkı yok. Onlar önce kendilerine baksın. Eğer bir eksiğimiz varsa biz kendimiz görüp düzeltmeliyiz. Kimsenin dışarıdan akıl vermesine ihtiyacımız yok." dedi. 

"Bize sevgi içinde yaşamak yakışır"

"Siyaset üstü bir üslup benimsediğini ve siyasetten beslenmediğini" ifade eden Eroğlu, "Bu topraklardan Mevlana, Dadaloğlu, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli geçmiş. Böyle değerlere sahip olan topraklarda bize en çok yakışan sevgi içinde yaşamaktır." şeklinde konuştu.

"Benim siyaset üstü bir duruşum var"

Yaptığı bestelerin siyasi partiler tarafından kullanılmasını istemediğinin de altını çizen Eroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bestelerimi siyasi partilerin kullanmasını istemiyorum. Benim siyaset üstü bir duruşum var. Buna hep dikkat ettim. Geçmişte çok büyük paralar da teklif edildi ama kabul etmedim. Ben bestelerimi halk için yapıyorum. Benim her kesimden dinleyicim var, bunu konserlerimde görüyorum. Bugüne kadar para için ne birilerinin elini sıktım, ne de onlara eğildim. Hayatta doğru durmak lazım. Zaten halk da kimin ne olduğunu biliyor. Ona göre de sanatçıyı konumlandırıyor. Benim bulunduğum noktayı her sanatçı yakalayamaz." dedi.

Yorumlar (0)