Muharrem İnce'den 6'lı masa eleştirisi: "11 ay dayanamazsınız"

Millet İttifakı'nın güçlendirilmiş parlamenter sistem sözleriyle millete “yalan” söylediğini ifade eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, söz konusu ittifakın 11 ay bile dayanamayacağını iddia etti.

SİYASET 29.06.2022, 16:53
Muharrem İnce'den 6'lı masa eleştirisi: "11 ay dayanamazsınız"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'de bulunan bir otelde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“Millete yalan söylüyorlar”

İnce’nin açıklamalarında öne çıkan başlıklardan biri de Millet İttifakı’na eleştirileri oldu.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem ile ilgili muhalefetin, millete “yalan” söylediğini aktaran İnce, CHP’nin Libya tezkeresine ‘hayır’ demesinin Atatürk’ün partisine yakışmadığını ifade etti.

“Kendine güvenen çıkar aday olur”

İnce, açıklamalarında şunlara yer verdi:

"Millete, güçlendirilmiş parlamenter sistem diyerek yalan söylüyorlar. Milletvekilini güçlendirmeden ve üyeye yetki vermeden parlamenter sistem güçlenmez. Milletvekillerinin tamamını genel başkanlar seçecek. Bu işleri geçin. Siz güçlendirilmiş genel başkanlarsınız. Memleket Partisi'ni örnek alın. Üyeler Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek. Kendine güvenen çıkar aday olur. Meclisi güçlendirmeden söz konusu sistem olmaz. 20 senedir palavra dinledik yenisine ihtiyaç yok. Türkiye'nin yeni yola ihtiyacı var.”

“Erdoğan'ı yenseniz ne olacak, dağılırsınız…”

İnce’nin açıklamalarının devamı şu şekilde:

“Bir aday çıkaracaklar, 6 parti başkanı onu yönetecekmiş. Libya tezkeresine CHP 'hayır' ve  İYİ Parti 'evet' oyu verdi. Tezkereye 'hayır' demek Atatürk'ün partisine yakışmadı. Siz Mavi Vatan'a karşı mısınız? Bu 6'lı masa adayını çıkarmış olsaydı, bu tezkereye ne diyecekti? Siz bu konuda daha anlaşamamışsınız. Erdoğan'ı yenseniz ne olacak, dağılırsınız…

Türkiye'de koalisyonların süresi 11 aydır. 11 ay bile dayanamazsınız siz. Atatürk, Anayasa'nın ilk 4 maddesi tartışılmayacak, terörün her şekliyle mücadele edilecek, bunları söyleyeceksiniz. Erdoğan'dan kurtulmalıyız. Kim tarımı, ekonomiyi bitirdi? Davutoğlu'nun döneminde bu Suriyeliler gelmedi mi? Ekonominin bu duruma gelmesinde Babacan'ın payı yok mu? Türkiye'nin yeni bir yola, yönteme ihtiyacı var. Bunlar, tıpış tıpış gelip oy verilecek bir aday arıyorlar. Bu tarz bir adayı çıkardıkları gün Memleket Partisi zirve yapacak. Bizi çökertmek adına bazılarına milletvekili sözü verip operasyon yapmak istiyorlar. Alayınız gelse işe yaramaz. Türkiye'nin dik duruşlu partisiyiz, biz yapacağımız şeyi iyi biliyoruz.

“19 partiye mektup gönderdim”

Siyasi parti liderlerinden randevu istediğini söyleyen Muharrem İnce, “Ekmek, su, tarım, beslenme ve tarım sıkıntıları geliyor. Ekmek bu gidişle 10 lira olacak. Çözüm önerisi hazırladık. Siyasi parti liderlerinden randevu istedim. 19 partiye mektup gönderdim. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz. Türkiye'nin belirleyici gücü olacağız. Önümüzdeki süreçte meydanlar açıldığında otobüse çıktığımızda adaylar, tıpış tıpış karşısında yürekli adaylar olduğunu görecek.” şeklinde konuştu.

Asgari ücret tartışmaları: “Ülkenin ayarı kaçtı”

'Asgari ücret sizce ne kadar olmalı?' şeklindeki soruya cevap veren Muharrem İnce, şunları aktardı:

"Cumhurbaşkanı maaşı sebebiyle yaşanan tartışmayı yanlış buluyorum. Milletvekili emeklileri arasında en fazla maaşı alan Kılıçdaroğlu'dur. Cumhurbaşkanı maaşı sebebiyle tartışma yapmanın gereksiz olduğunu söylüyorum. Zamanında kanunu yanlış yapmışlar. Emekli milletvekilleri 18 alırken, genel müdürlük görevi sebebiyle kendisi 25 alıyor. Bundan bahsetmiyor. Cumhurbaşkanının maaşa ihtiyacı yok. Masrafı yok? Yüzde 25'ten fazla kiraya zam yapılmaması için kanun yapıldı. 'Elektriğe, şekere, benzine doğal gaza yüzde 25'ten fazla zam yapılamaz' şeklinde bir kanun çıkar. Vatandaşa, ‘Devlet olarak ben yaparım ama sen yapamazsın' diyebiliyor. Artık otobüs bileti bile taksitle. Bu tarz bir ortamda asgari ücrete miktar önermek de yanlış. Ülkenin ayarı kaçtı.”

6'lı masaya davet edilmediğini söyleyen Muharrem İnce, "Türkiye'yi İzmir'e benzetirsek, ülkemizi mutlu ederiz." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)