Turizm sezonu açıldı, Antalya'da şoför sıkıntısı başladı!

Koronavirüs yasaklarının kalkmasına rağmen toplu taşıma araçlarını kullanacak şoför bulmakta sıkıntı çektiklerini dile getiren Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, "İlanlarımızı verdik. 190 aracımız boşta, çünkü şoför yok. Çoğu kişi, turistleri taşımayı tercih ediyor." dedi.

YAŞAM 29.06.2022, 16:58 30.06.2022, 12:24 Hakan Öksüz
Turizm sezonu açıldı, Antalya'da şoför sıkıntısı başladı!

Pandemi döneminin ardından hayatın yeniden normale dönmesi, turizm sektörünü de canlandırdı. Tatil beldeleri, turistlerin akınına uğradı. Antalya'daki toplu taşımalarda şoför sıkıntısı ortaya çıktı. Zira birçok şoförün, daha kârlı olduğu gerekçesiyle turist taşımaya yöneldiği kaydedildi.

"7 bin lira civarında maaş veriyoruz"

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, şoför bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte şoför sıkıntısının da baş gösterdiğini belirten Arslan, "Hem ulusal hem de yerel basına ilanlar verdik. Şoför eksikliği nedeniyle 190 aracımızı kullanamıyoruz. Çalışmak isteyen kişilere çağrı yapıyorum. Bir yıl iş garantisi var, üstelik maaşlarda 7 bin lira civarında. Bazı arkadaşlar, maaşları az bulduğu için çalışmak istemiyor." diye konuştu. 

"Taşıdığımız yolcu sayısı günde ortalama 230 bin"

Kentte pandemi öncesi durumdan da bahseden Yasin Arslan, "Günlük taşınan yolcu sayısı 400 bin civarındaydı. Şimdi ise ortalama 230 bin yolcu taşıyoruz. Üstelik pandemi kısıtlamaları da tamamen kaldırılmış durumda. Antalya, Türkiye'de en çok otomobil kullanan kentler sıralamasında 4'üncü basamakta bulunuyor. Yeterli yolcu yoksa ulaşım ücretleri de zorunlu olarak artırılıyor. Bütün bunlardan kaynaklanan zincirleme etmenler sonucu şoför arkadaşlarımıza da iyi maaş vermekte zorlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çalışan araç sayımız 300, boşta ise 190 araç var"

Ulaşım ücretlerinde indirime gidilmesi için öncelikle yakıt fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini dile getiren Arslan, "Şu anda çalışan araç sayımız 300, boşta ise 190 araç var. Eğer vatandaşlar, kendi araçları yerine toplu taşımayı tercih ederse trafik rahatlayacak." dedi.

Yorumlar (0)