Milyonların gözü buradaydı! MHP’li Erkan Akçay’dan EYT için net tarih

Birçok kişinin yakından takip ettiği EYT ile ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili önemli bir bilgilendirme de MHP kanadından yapıldı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “EYT yeni yılın ilk haftasında Meclis'ten geçecektir.” dedi.

SİYASET 26.09.2022, 13:41
Milyonların gözü buradaydı! MHP’li Erkan Akçay’dan EYT için net tarih

Gün ve prim sayısını tamamlamasına rağmen yaş sebebiyle emekli olamayan yüzlerce kişiye ilk müjdeli haberi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermişti. Bakan Bilgin konu ile ilgili, “Çözüm düzeyine ulaştık. O dosyayı bitirdiğimiz gün, bütün basın ile paylaşacağız. Bir sorun acilse bulun ileri tarihlere atılmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Net tarihi duyurdu

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay bugün EYT ile ilgili yeni bir açıklamada bulunarak, bekleyenlere tarih verdi ve beklenen sonucu dile getirdi.

EYT ile ilgili açıklamada bulunan Akçay, “Birçok kişi tarafından beklenen EYT ile ilgili işlemlerin kasım ayında Meclis’e taşınmasını bekliyoruz. En uzak tarihle aralık ayının sonuna kadar, en kötü olasılıkla yeni senenin ilk haftası EYT Meclis'ten geçecektir. Ancak bizim ilk hedefimiz aralık ayının son günleri bu konunun yasalaşması.” ifadelerini kullandı.

“Kara propagandalara inanmayın, aklı sıra siyaset yapacaklar”

“Hedefimiz, yeni seneye EYT'lilerin problemlerini çözüme kavuşturmuş şekilde ulaşmak.” diyen Akçay, insanların resmi kuruluşların haberlerine itibar etmesini istedi.

Vatandaşların EYT ile alakalı olan haberlerde resmi kurumlara itibar etmesi gerektiğine işaret eden Akçay, “MHP ve Cumhur İttifakı olarak EYT hakkında gereken bilgiye sahibiyiz, çalışmaları sağlıyoruz. Gerekli olan desteği de veriyoruz. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi EYT hususunu, bu yasama senesinde bir daha konuşulmamak üzere en güzel şekilde çözüme ulaştırıp, kapatacağız.

EYT ile ilgili resmi bilgilendirmeler dikkate alınmalıdır. Sosyal medya üzerinden kara propaganda yaparak, kendilerince muhalefet sergilemek isteyenlere itibar edilmemelidir. Bu kişiler sadece kafa karışıklığı yapmak istiyor.” dedi.

EYT düzenlemesi nedir?

EYT çalışması, 8 Eylül 1999 gününden öncesinde ilk defa sigortalı şekilde çalışmaya başlayan, yıl ve prim şartlarını sağladığı durumda yaş koşulunu beklemekte olan sigortalıları içerisine alıyor.

8 Eylül 1999 yılından önce sigorta girişi bulunanlar adına kadınlarda 20 sene, erkeklerde ise 25 sene sigortalılık süresi şartı bulunuyor.

EYT hususunda çalışmaların sene sonuna kadar bitirilmesi ve gerçekleştirilen düzenlemenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)