Millet İttifakı'ndan ortak açıklama

Millet İttifakı'ndaki beş siyasi partinin liderlerinin, altılı masanın 12'inci toplantısının akabinde yaşanan süreci masaya yatırdığı toplantı sona erdi. Toplantının ardından yazılı açıklamada bulunuldu.

SİYASET 04.03.2023, 23:06
Millet İttifakı'ndan ortak açıklama

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 17.15 sularında başladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, altılı masanın aday belirleme sürecine dair dünkü (3 Mart) açıklamalarının ardından gerçekleştirilmesi kararlaştırılan toplantıya, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi lideri Ali Babacan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, DP (Demokrat Parti) lideri Gültekin Uysal ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iştirak etti.

Basın mensuplarına kapalı olarak yapılan, yaklaşık olarak 4,5 saat devam eden toplantının akabinde beş liderin imzasıyla yazılı açıklamada bulunuldu.

"Hiçbir gelişme yönetim zafiyetinin üstünü örtemez"

Bahse konu açıklamada, "Türkiye'nin bütün toplum kesimlerinin çok geniş bir yelpazede temsil edildiği ve bizatihi halkımızın kurduğu masamız ilk gün hangi hedef ve ilkeler doğrultusunda kurulduysa bugün de aynı istikamette faaliyetlerini sürdürme kararlılığındadır." yorumunda bulunuldu.

"Hiçbir gelişme halkımızın deprem felaketi sebebiyle yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara yol açan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez." ifadeleri kullanılan açıklamada, şöyle denildi:

"Tüm bu yönetim zafiyetlerine bir son vereceğimizi ve ayrıca bütün yurttaşlarımızı güvenli evlerde ve güvenli kentlerde yaşatmak için gerekli önlemleri alacağımıza söz veriyoruz."



"6 Mart'ta paylaşacağız"

İlk gün itibarıyla uzlaşı, istişare ve ortak akıl ile bir süreç yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yepyeni bir dönemin şafağında; bu topraklarda umudu tekrar yeşertecek ve güzel Türkiye'de insan onuruna yakışır yaşam koşullarını hep beraber sağlayacağız. Bugüne ve düne sıkışmadan, 'Yarının Türkiye'sini ihya ve inşa etmekte kararlıyız. Bizler, 85 milyonun hiçbir ferdinin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan, dışarıda bırakmadan yolumuza devam edeceğiz.

Amacımız, mağlubiyet yaşayanı olmayan bir zaferdir. Bu kapsamda; bir evvelki toplantımızda karar verdiğimiz gibi, 6 Mart 2023 Pazartesi günü yeniden Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde buluşacağız. Müşterek bir anlayışa ulaştığımız 28'inci Dönem Meclis ve 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak adayımız ve geçiş süreci yol haritası hususunda nihai açıklamamızı kamuoyu ile paylaşıyor olacağız."

Yorumlar (0)